Σύγκρουση γιγάντων: Ο Μπέζος στο στόχαστρο του Μπάιντεν για τους φόρους της Amazon

Σύγκρουση γιγάντων: Ο Μπέζος στο στόχαστρο του Μπάιντεν για τους φόρους της Amazon

Η καταγγελία ότι η Amazon δεν πληρώνει φόρους στις ΗΠΑ είναι ένα από τα ελάχιστα θέματα στα οποία ο νυν πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, συμφωνεί απολύτως με τον απελθόντα, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Παρά τη σκληρή αντιπαλότητα μεταξύ τους, Μπάιντεν και Τραμπ θα ένωναν πρόθυμα τις δυνάμεις τους προκειμένου να επιτεθούν στον Τζεφ Μπέζος, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της κολοσσιαίας Amazon. Κατά έναν τρόπο απολύτως ταιριαστό με τη γενικότερη φιλοσοφία διοίκησης, χάρη στην οποία η Amazon αναδείχθηκε μία από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις του πλανήτη, ο Μπέζος και το επιτελείο του έχουν καταφέρει να απαλλάξουν την εταιρεία τους από την υποχρέωση καταβολής φόρου επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Το αξιοπερίεργο, όμως, είναι ότι η Amazon ουδόλως παρανομεί.

Απλώς παρακάμπτει τη φορολόγηση αξιοποιώντας αποτελεσματικά ορισμένες διατάξεις του αμερικανικού φορολογικού κώδικα, ιδιαίτερα ευνοϊκές για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Το γεγονός ότι η κερδοφορία της Amazon καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο, ενώ αποδίδει ελάχιστο ή και μηδενικό μερίδιο των κερδών της ως φόρους στο Αμερικανικό Δημόσιο και όλο αυτό γίνεται νόμιμα, κάνει έξω φρενών τους προέδρους των ΗΠΑ, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Ο Μπέζος ενώνει Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE