Νέος σάλος στη Βρετανία: Το κινητό του Τζόνσον ήταν προσβάσιμο εδώ και 15 χρόνια στο διαδίκτυο

Νέος σάλος στη Βρετανία: Το κινητό του Τζόνσον ήταν προσβάσιμο εδώ και 15 χρόνια στο διαδίκτυο

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αποκάλυψη ότι ο αριθμός του εν ισχύ κινητού τηλεφώνου του Μπόρις Τζόνσον είναι προσβάσιμος εδώ και 15 χρόνια στο διαδίκτυο, εγείροντας ανησυχίες ακόμη και για ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Ο τηλεφωνικός αριθμός αναγράφεται σε παλιό δελτίο Τύπου, όταν ο νυν Βρετανός πρωθυπουργός ήταν σκιώδης Υφυπουργός Παιδείας.

Ο αριθμός, όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ισχύει ακόμη. Ωστόσο, στις σημερινές κλήσεις, δεν απαντά ο πρωθυπουργός αλλά αυτόματος τηλεφωνητής.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά το σκάνδαλο Wallpaper-gate, αλλά και μετά από καταγγελίες ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε επαφές με άτομα που ζητούσαν εξυπηρετήσεις για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες
, μέσω του προσωπικού του τηλεφώνου.

Μετά την αποκάλυψη, έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης Σάιμον Κέις είχε καλέσει τον Μπόρις Τζόνσον να αλλάξει αριθμό. Ωστόσο η σύστασή του δεν έγινε δεκτή.

Αντίδραση υπήρξε από τον ηγέτη των Εργατικών Σερ Κιρ Στάρμερ, που υποστήριξε ότι πέραν των ζητημάτων περί προνομιακής πρόσβασης στον πρωθυπουργό, η ύπαρξη του τηλεφώνου του στο διαδίκτυο προκαλεί ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Αντίστοιχες παρατηρήσεις έκαναν και άτομα που έχουν ασχοληθεί με την εθνική ασφάλεια, εξηγώντας ότι άλλες χώρες ενδεχομένως θα μπορούσαν να επιδιώξουν πρόσβαση στο κινητό του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE