Οι 27 της ΕΕ καταδικάζουν τη ρωσική απόφαση για απαγόρευση εισόδου σε 8 υπηκόους της Ένωσης στη Ρωσία

Οι 27 της ΕΕ καταδικάζουν τη ρωσική απόφαση για απαγόρευση εισόδου σε 8 υπηκόους της Ένωσης στη Ρωσία

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο οκτώ υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας", σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε εξ ονομάτων των 27 κρατών μελών της ΕΕ ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως σημειώνει, "αυτή η απαγόρευση εισόδου περιλαμβάνει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σασσόλι την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γιούροβα, καθώς και έξι υπαλλήλους των κρατών μελών της ΕΕ από την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία και τη Σουηδία".

Αναφέρει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται αλληλέγγυα σε όλα αυτά τα άτομα» και προσθέτει ότι «οι ενέργειες της Ρωσίας δεν θα εμποδίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το διεθνές δίκαιο, ούτε να απαιτεί λογοδοσία για εκείνους που είναι υπεύθυνοι για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

"Η απόφαση αυτή, η οποία στοχεύει άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, είναι απαράδεκτη, στερείται νομικής δικαιολογίας και αβάσιμη", σημειώνει.

Τέλος, ο κ. Μπορέλ τονίζει ότι η απόφαση της Ρωσίας "υπογραμμίζει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επιλέξει μέχρι τώρα τον δρόμο της αντιπαράθεσης αντί να επιδιώκει να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρεται σήμερα, το επίκεντρο των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες για μια επαφή που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE