Πέθανε η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη

Πέθανε η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη

Η ελληνικής καταγωγής, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Ολυμπία Δουκάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Los Angeles Times, η Ολυμπία Δουκάκη που ξεχώρισε για τις ταινίες «Ανθισμένες Μανόλιες», αλλά και για τις κωμωδίες «Κοίτα ποιος μιλάει;» έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

«Η αγαπημένη μου αδερφή, Ολυμπία Δουκάκη, έφυγε από τη ζωή το πρωί στη Νέα Υόρκη» έγραψε ο αδερφός της Απόλλωνας που επιβεβαίωσε τον θάνατό της ηθοποιού στο Facebook. «Μετά από μήνες προβλημάτων υγείας, τελικά αναπαύθηκε εν ειρήνη» συνέχισε ο αδερφός της, χωρίς να διευκρινίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Η Ολυμπία Δουκάκη ήταν ξαδέρφη του Μάικλ Δουκάκη, πολιτικού, υποψήφιου των Δημοκρατικών για την Προεδρία της Αμερικής το 1988. Την ίδια χρονιά, όταν και κέρδισε το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου στα Όσκαρ με την ταινία «Κάτω από την λάμψη του φεγγαριού», σήκωσε το χρυσό αγαλματίδιο και αναφώνησε «Εντάξει Μάικλ, πάμε» θέλοντας να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάικλ Δουκάκη για την προεδρία των ΗΠΑ.

Το 2018 κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα της στο οποίο η Ολυμπία εμφανίζεται σε ένα ταξίδι πίσω στην Ελλάδα και στα χωριά καταγωγής των γονιών της. Η σχέση της με την Ελλάδα και την κοινότητα στις ΗΠΑ υπήρξε στενή, καθώς υπήρξε μέλος του ελληνοαμερικανικού ιδρύματος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Το Ιράν είναι εχθρός μας...δεν είμαστε εύκολη λεία, λέει ο πρόεδρος των Εμιράτων - Η Τεχεράνη χτύπησε ξανά χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Live: Το Ιράν είναι εχθρός μας...δεν είμαστε εύκολη λεία, λέει ο πρόεδρος των Εμιράτων - Η Τεχεράνη χτύπησε ξανά χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE