Συνελήφθη στην Πόλη το «δεξί χέρι» του Αλ Μπαγκντάντι στον ISIS

Συνελήφθη στην Πόλη το «δεξί χέρι» του Αλ Μπαγκντάντι στον ISIS

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, που θεωρείται ότι υπήρξε «το δεξί χέρι» του Αμπού Μπαρκ Αλ Μπαγκντάντι, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσαν πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα αυτόν, έναν Αφγανό με το κωδικό όνομα «Μπασίμ», σε έρευνα που έκαναν στη συνοικία Ατασεχίρ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε το 2019, σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, με τη βοήθεια Κούρδων μαχητών, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο «Μπασίμ» είχε βοηθήσει τον αλ Μπαγκντάντι να κρυφτεί στο Ιντλίμπ. Ήταν επίσης υπεύθυνος του «στρατιωτικού βραχίονα» της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Ο «Μπασίμ» έφτασε στην Κωνσταντινούπολη έχοντας στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο και ταυτότητα. Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι η σύλληψη έγινε στις 28 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν ονειρεύτηκα να γίνω ΠτΔ- «Αυτή ήταν η πιο δύσκολη νύχτα της Προεδρίας μου»

VIDEO - Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν ονειρεύτηκα να γίνω ΠτΔ- «Αυτή ήταν η πιο δύσκολη νύχτα της Προεδρίας μου»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην εκπομπή «Τετ α τετ» του Τάσου Τρύφωνος.

BEST OF TOTHEMAONLINE