ΚΥΠΡΟΣ –ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος στην εστίαση; «Ούτε σαν σκέψη» απαντούν οι επαγγελματίες

ΚΥΠΡΟΣ –ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος στην εστίαση; «Ούτε σαν σκέψη» απαντούν οι επαγγελματίες

Τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο επέκτασης του κλεισίματος των κέντρων αναψυχής, αλλά και με την απαίτηση προσκόμισης αρνητικού τεστ και πιστοποιητικού εμβολιασμού, εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) ενόψει του τερματισμού των μέτρων lockdown στις 10 Μαΐου.

 
«Κατ’ αρχήν για μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή έστω και σαν σκέψη οιονδήποτε ενδεχόμενο επέκτασης του κλεισίματος της βιομηχανίας. Οι επιχειρηματίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής από κάθε άποψη και αυτό που αναμένουν είναι την επαναλειτουργία της βιομηχανίας με τους ελάχιστους ή και καθόλου περιορισμούς ειδικά στα θέματα αριθμού φιλοξενίας και ωραρίων», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ, τη οποία υπογράψει ο ΓΓ του συνδέσμου, Φάνος Λεβέντης.
 
Επαναλαμβάνει ακόμη ότι ο σύνδεσμος δεν συμφωνεί και με την πρόθεση για την απαίτηση προσκόμισης από τους επισκέπτες είτε αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (72 ωρών) είτε απόδειξη εμβολιασμού είτε άλλων υγειονομικών εγγράφων. Σημειώνει ακόμη ότι «η προσπάθεια που καταβάλλει το ΔΣ του συνδέσμου είναι η αποφυγή της σύγκρουσης με την Πολιτεία είτε μέσω μαζικών δυναμικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας είτε με τη λήψη νομικών μέτρων για τα οποία δεχόμαστε ακατάπαυστα έντονες πιέσεις».
 
«Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτή τη τραγωδία που ζούμε όλοι και η πλειοψηφία της Βιομηχανίας το έχει αποδείξει όλη αυτή την περίοδο  αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της λογικής και όχι των απειλών, των εκβιαστικών μέτρων και της έμμεσης υποχρέωσης για εμβολιασμό προσπερνώντας τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών», προσθέτει. «Αξίζει να αναφέρουμε ότι είμαστε σε πλήρη συνεννόηση τόσο με επιστήμονες σε σχέση με θέματα της πανδημίας αλλά και με νομικούς συμβούλους για ανάλογα θέματα», καταλήγει ο κ. Λεβέντης.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι απειλές του κατοχικού καθεστώτος και οι «προσδοκίες» για το αποτέλεσμα της νέας πενταμερούς διάσκεψης

Οι απειλές του κατοχικού καθεστώτος και οι «προσδοκίες» για το αποτέλεσμα της νέας πενταμερούς διάσκεψης

Οι δηλώσεις του λεγόμενου <υπουργού μεταφορών> Ερχάν Αρικλί για έκδοση <ενταλμάτων σύλληψης> για όσους χρησιμοποιούν> τ/κ περιουσίες στην ε/κ πλευρά ως αντίμετρο στις συλλήψεις για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα, εξανεμίζει κάθε <προσδοκία> για το αποτέλεσμα της νέας διευρυμένης διάσκεψης, τον Ιούλιο, στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, ο Αρικλί, αναφερόμενος στην διάσκεψη, ισχυρίστηκε ότι μετά τις συλλήψεις στη <νότια Κύπρο>, <η άτυπη αυτή διάσκεψη, δεν θα διαφέρει από ένα τουριστικό ταξίδι, χάνοντας και τα τελευταία ίχνη ελπίδας.>

BEST OF TOTHEMAONLINE