Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για την παραγωγή του Sputnik-V στην Τουρκία

Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για την παραγωγή του Sputnik-V στην Τουρκία

Οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, συζήτησαν για το ενδεχόμενο της παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V σε τουρκικές φαρμακευτικές μονάδες και το ζήτημα της αποστολής στην Τουρκία του ρωσικού εμβολίου από αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, "συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, λαμβανομένης υπ` όψιν της επιδημιολογικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία".

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, συζητήθηκε το ζήτημα της "τάχιστης οργάνωσης της αποστολής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, από τον Μάιο", ενώ μελετώνται "οι δυνατότητες της διοργάνωσης της κοινής παραγωγής του εμβολίου σε τουρκικές φαρμακευτικές μονάδες".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE