Πλήρης στήριξη από Ράαμπ και Μπορέλ στις συνομιλίες για το Κυπριακό

Πλήρης στήριξη από Ράαμπ και Μπορέλ στις συνομιλίες για το Κυπριακό

Τη διαδικασία των συνομιλιών υπό τα Ηνωμένα Έθνη με σκοπό την επίλυση του κυπριακού ζητήματος, συζήτησαν την Τετάρτη στο Λονδίνο ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του G7 που ολοκληρώνεται σήμερα.

Σύμφωνα με το Foreign Office, οι δύο άνδρες τόνισαν την ανάγκη «να οικοδομηθεί η δυναμική για μια επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών και υπογράμμισαν την πλήρη στήριξή τους στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία».

Οι κ. Ράαμπ και Μπορέλ κατέληξαν εξάλλου σε μια Συμφωνία Εγκαθίδρυσης της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της νέας σχέσης στη μετα-Brexit εποχή.

Ο πρέσβης της ΕΕ στο Λονδίνο θα έχει το ίδιο καθεστώς με τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών κρατών και όλη η αποστολή θα έχει τα συνήθη διπλωματικά προνόμια ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, καθώς και επί της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE