Τιμές ρεκόρ έπιασαν σε δημοπρασία έργα του Πικάσο και του Τζακομέτι

Τιμές ρεκόρ έπιασαν σε δημοπρασία έργα του Πικάσο και του Τζακομέτι

Ένας πίνακας του Πάμπλο Πικάσο και ένα γλυπτό του Αλμπέρτο Τζακομέτι είναι τα δύο ακριβότερα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία.

Ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο «Οι Γυναίκες του Αλγερίου», του 1955, έφθασε, μέσα σε 11 λεπτά, την τιμή των 179,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του Οίκου Κρίστις στη Νέα Υόρκη, σπάζοντας το ρεκόρ του τρίπτυχου του Φράνσις Μπέικον «Τρεις Μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ», που είχε πουληθεί έναντι 142,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του ίδιου οίκου το 2013.

Στην ίδια δημοπρασία, «Ο Άνδρας που δείχνει» του Αλμπέρτο Τζακομέτι έγινε το ακριβότερο γλυπτό που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, φθάνοντας, μέσα σε τρία λεπτά, τα 141,28 εκατομμύρια δολάρια και σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του «Ανθρώπου που βαδίζει Ι», επίσης του Τζακομέτι, που είχε πουληθεί έναντι 65 εκατομμυρίων λιρών (103,93 εκατομμυρίων δολαρίων) το 2010 σε δημοπρασία του Οίκου Σόθμπις στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE