Αναχωρεί για το Πόρτο της Πορτογαλίας ο ΠτΔ - Θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής

Αναχωρεί για το Πόρτο της Πορτογαλίας ο ΠτΔ - Θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής

Αναχωρεί σήμερα Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για το Πόρτο της Πορτογαλίας, όπου στις 7 και 8 Μαΐου φιλοξενείται από την πορτογαλική Προεδρία του Συμβουλίου της EE, η Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής (Porto Social Summit).


Σύμφωνα με ανακοίνωση Προεδρίας, κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας στις 7 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της Άτυπης Συνάντησης 5+1 για το Κυπριακό, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου.

Η Σύνοδος Κορυφής του Πόρτο αποτελείται από δύο μέρη. Στις 7 Μαΐου η πορτογαλική Προεδρία θα διοργανώσει Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με συμμετοχή των ηγετών της ΕΕ και κοινωνικών εταίρων. Σε αυτήν, οι συμμετέχοντες αναμένεται να ενισχύσουν τη δέσμευση τους για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, καθώς επίσης να συζητήσουν θέματα του ευρωπαϊκού θεματολογίου κοινωνικής πολιτικής για τον επόμενο χρόνο, εν μέσω πληθώρας προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της πανδημίας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρέμβει στο πάνελ με τίτλο «Απασχόληση και θέσεις εργασίας».

Το δεύτερο μέρος θα αποτελέσει η άτυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία θα ξεκινήσει με δείπνο εργασίας το βράδυ της 7ης Μαΐου και θα συνεχιστεί την επομένη.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στην Πορτογαλία, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 8ης Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE