ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρεται υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ μετά την καταχώριση υπόθεσης για βιασμό γυναίκας

Αποσύρεται υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ μετά την καταχώριση υπόθεσης για βιασμό γυναίκας

Μέσα απο τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media , υποψήφιος Βουλευτής του ΔΗΣΥ αποσύρει την υποψηφιότητα του μετά απο καταχώρηση υπόθεσης στο δικαστήριο για βιασμό γυναίκας.

 

Ο ίδιος μιλά για την υπόθεση αυτή και αναφέρει ότι πρόκειται για ψευδή καταγγελία ενώ θεωρεί άδικο να αμαυρώνουν το όνομα του ίδιου και της οικογένειας του. Εντούτοις ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητας του απο τις βουλευτικές εκλογές.

Ο λόγος για τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού Ανδρέα Τταουξή.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του:

"Η πραγματική αλήθεια και η καταπάτηση κάθε αισθήματος δικαίου."
Ο πιο έντονος προβληματισμός της ζωής μου. Η αδικία πνίγει εμένα, την οικογένεια μου, όσους με αγαπούν και με πιστεύουν αυθόρμητα και ειλικρινά από την πρώτη στιγμή, αντιλαμβανόμενοι τα αυτονόητα. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πέραν από της απόσυρσης της υποψηφιότητας μου.

Είμαι καθαρός και σίγουρος και η απόσυρση δε γίνεται γιατί είμαι ένοχος για οτιδήποτε. Έχω ωστόσο την ευθύνη, να διαχειριστώ με σοβαρότητα αυτό το ζήτημα. Η φύση αυτής της ανυπόστατης και κακόβουλης καταγγελίας, με καθιστά δυστυχώς έρμαιο στην αδίστακτη προεκλογική ΄΄αρένα΄΄.

Πρέπει λοιπόν, να επικεντρωθώ στη δικαίωσή μου και όχι μόνο.

Χθες το μεσημέρι πληροφορήθηκα ότι η υπόθεσή μου οδηγείται ενώπιον του Δικαστηρίου, και σήμερα το πρωί έλαβα την τελική απόφαση σε σχέση με την υποψηφιότητα μου. Τα όσα καταγράφονται σε κάποια δημοσιεύματα στον τύπο, είναι ψευδή, ανυπόστατα και επηρεάζουν πολύ αρνητικά την όλη κατάσταση. Δεν επιθυμώ να μπω σε δημόσιο διάλογο ή να προβώ σε τοποθετήσεις στα ΜΜΕ, τουλάχιστο μέχρι τη δικαίωσή μου από το Δικαστήριο. Ζητώ να μην στοχοποιείται η οικογένεια μου μέσω ΄΄λαϊκών δικαστηρίων΄΄. Ας σεβαστούν όλοι κατ’ ελάχιστο, το τεκμήριο της αθωότητας.

Βρέθηκα να κατηγορούμαι για κάτι που δεν μπορώ να πιστέψω, ούτε και να συνειδητοποιήσω πως το ζω. Μία κακόβουλη και ανυπόστατη καταγγελία που με γεμίζει ερωτηματικά, αφού υπεβλήθη 11 σχεδόν χρόνια μετά το ισχυριζόμενο συμβάν και 1 μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου για τη σκοπιμότητα της καταγγελίας. Είμαι σίγουρος πως το Δικαστήριο θα με κρίνει δίκαια, και επιφυλάσσω όλα τα δικαιώματά μου, σε σχέση με τους εμπνευστές αυτής της ανήθικης συμπεριφοράς εναντίον μου.

Από την πρώτη στιγμή, προτεραιότητα για έμενα έχει η οικογένεια μου, όπως επίσης και ο κατάλληλος νομικός χειρισμός. Σε καμία περίπτωση, τα δεδομένα της υπόθεσης, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ως προς τη δικαίωση. Έχω όμως την ηθική υποχρέωση, να προστατεύσω, αλλά και να μην επιτρέψω να εκτίθενται και να πληγώνονται άλλο οι γονείς μου, η μέλλουσα σύζυγος μου, η οικογένεια, οι φίλοι και η παράταξη στην οποία ανήκω.

Αυτές τις μέρες έχουν επικοινωνήσει μαζί μου πάρα πολλοί φίλοι και φίλες, εκφράζοντάς τη αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους. Όλα αυτά, δίνουν δύναμη σε εμένα και τους δικούς μου ανθρώπους, να αντέξουμε αυτή τη πολύ δύσκολη δοκιμασία.

Φίλες και φίλοι μου, η υποστήριξη σας ήταν και είναι πολύ μεγάλη, και οι τελευταίες ενδείξεις έδειχναν πως είμασταν πολύ κοντά στην εκλογή. Αυτή η απόφαση μπορεί να μην σας ευχαριστεί, όπως ούτε και εμένα ασφαλώς, ζητώ όμως την κατανόηση σας. Σε όλη την πολιτική μου πορεία και ενεργό συμμετοχή από τα μαθητικά χρόνια, μοναδικός σκοπός μου ήταν να προσφέρω κάτι διαφορετικό και αληθινό, διεκδικώντας τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που αξίζουμε ως τόπος και ως λαός.

Λυπάμαι πραγματικά που αφήνω αυτή την "μάχη", μα είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε τον "πόλεμο".

Δε μπορώ, ούτε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ μία τέτοια εξέλιξη. Ένιωθα και νιώθω πάντα πολύ καθαρός. Η αλήθεια όμως, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Συμμετέχω ενεργά στα κοινά από παιδί, ο κόσμος της Λάρνακας και όχι μόνο, με γνωρίζει, ανεξαρτήτως πολιτικής προσέγγισης και απόψεων. Όλοι εσείς που με γνωρίζετε, ξέρετε ποιος πραγματικά είμαι και πως πάντοτε αντιμετώπιζα με σεβασμό τους πάντες. Δίνω λοιπόν το λόγο της τιμής μου, πως θα κάνω το παν, ώστε όλες οι απαντήσεις να δοθούν μέσω της τελικής απόφασης του Δικαστηρίου.

Με καθαρή συνείδηση και καθαρή καρδιά, είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια θα λάμψει σύντομα. Σας ευχαριστώ ξανά όλες και όλους για τη δύναμη και τη συμπαράσταση που μου δίνετε, ώστε να αντέξουμε η οικογένεια, η γυναικά μου και εγώ, αυτή τη πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα δικαιωθώ και μαζί θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε!

"Η πραγματική αλήθεια και η καταπάτηση κάθε αισθήματος δικαίου." Ο πιο έντονος προβληματισμός της ζωής μου. Η αδικία...

Posted by Andreas Ttaouxis on Saturday, 8 May 2021

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top