Πέθανε ο Παντελής Κούρος

Πέθανε ο Παντελής Κούρος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε το Σάββατο 8/5 ο Παντελής Κούρος.

Ο εκλιπών υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη ενώ διετέλεσε και Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω.

Την είδση του θανάτου του γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Τwitter o Bίκτωρας Παπαδόπουλος γράφοντας: Εφυγε αποψε ενας ευπατρίδης με σπάνιες αρετές κ ποιότητα άνθρωπος,με περισσή ευγένεια ψυχής κ τρόπων συμπεριφοράς. Υπηρέτησε ευδοκίμως την Κύπρο για 10ετιες στο πλευρό του Γ.Κληριδη. Φωνη σύνεσης κ λογικής. Τον ευχαριστώ που με τίμησε με την φιλιά του. Καλό ταξίδι κύριε Παντελή!

Ποιος ήταν ο Παντελής Κουρος

Ο Παντελής Κούρος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Δεκεμβρίου 1932. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Παρακολούθησε μαθήματα κολεγιακού επιπέδου στον κλάδο Δημοσίων σχέσεων και Διεύθυνσης Επιχειρήσεων.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της Ένωσης Αγωνιστών Λευκωσίας, του Παγκύπριου Ενιαίου Μετώπου Αγωνιστών και της Παγκύπριας Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας, στις οποίες κατείχε τη θέση του Γενικού Οργανωτικού και του Βοηθού Γενικού Γραμματέα.

Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Άμυνας και παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης στην Ελλάδα. Κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974 ανέλαβε τη θέση του Επιτελάρχη της Πολιτικής Άμυνας.

Από το 1953 κατείχε διευθυντή θέση σε συγκρότημα εταιρειών στη Λευκωσία.

Το 1962 νυμφεύθηκε την Ουρανία Τσακίρη η οποία απεβίωσε το 1989. Είχε ένα υιό και μία κόρη. Αδελφός του ήταν ο Ανδρέας Κούρος.

Απεβίωσε στις 8 Μαΐου 2021.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της συνάντησης των «27» με περιφερειακούς ηγέτες στην Κύπρο στις 23 και 24 Απριλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

BEST OF TOTHEMAONLINE