Tσαβούσογλου:Πρόσφορο έδαφος για λύση του Κυπριακού

Tσαβούσογλου:Πρόσφορο έδαφος για λύση του Κυπριακού

Υπάρχει κοινή πολιτική βούληση για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά στην Άγκυρα.

Ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι η επιστροφή του Προέδρου Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις είναι απόδειξη ότι και στην ε/κ πλευρά υπάρχει πολιτική βούληση.

Οι χθεσινές δηλώσεις του για το Κυπριακό, δήλωσε, παρερμηνεύθηκαν και ότι η Τουρκία υποστηρίζει ομοσπονδιακή λύση δύο ιδρυτικών κρατιδίων στο πλαίσιο της δήλωσης της 11ης Φεβρουαρίου, που συμφώνησαν οι δύο ηγέτες.

Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του, δήλωσε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας πως πρέπει να αποκατασταθεί η Κύπρος ως κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο και φιλικό σε όλους και ιδιαίτερα προς Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Νέα ώθηση ή νέο αδιέξοδο; Η κρίσιμη συνάντηση που «δοκιμάζει» τις προθέσεις για το Κυπριακό

Σε νέα φάση κινητικότητας εισέρχεται το Κυπριακό, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν επισήμως τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE