Ο ΓΓ του ΟΗΕ προτρέπει το Ισραήλ να επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση

Ο ΓΓ του ΟΗΕ προτρέπει το Ισραήλ να επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, θεωρεί ότι το Ισραήλ "πρέπει να επιδείξει τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί το δικαίωμα στην ελευθερία των ειρηνικών συναθροίσεων", ανακοίνωσε εκπρόσωπός του, καθώς η ένταση βρίσκεται στο κόκκινο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, γύρω από το τέμενος Αλ Ακσα, έναν από τους ιερότερους τόπους του ισλάμ.

 
Τουλάχιστον 300 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σε επεισόδια με την ισραηλινή αστυνομία από την Παρασκευή, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
 
Ο ΓΓ του ΟΗΕ "εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη βία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ" καθώς και "για τις πιθανές εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους", σημείωσε ο εκπρόσωπός του, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.
 
"Προτρέπει το Ισραήλ να σταματήσει τις κατεδαφίσεις και τις εξώσεις", πρόσθεσε. Ο κ. Γκουτέρες παροτρύνει ακόμη τις αρχές του Ισραήλ να τηρήσουν και να σεβαστούν το status quo στους ιερούς τόπους, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καταδικάζει η Κυβέρνηση: «Πράξεις προκλητικές και απαράδεκτες» η απαγωγή και παράνομη κράτηση πέντε Ελληνοκυπρίων από το κατοχικό καθεστώς

Καταδικάζει η Κυβέρνηση: «Πράξεις προκλητικές και απαράδεκτες» η απαγωγή και παράνομη κράτηση πέντε Ελληνοκυπρίων από το κατοχικό καθεστώς

Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απαγωγή και τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση από τις 19 Ιουλίου, πέντε Ελληνοκυπρίων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας από το υποτελές στην Τουρκία παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα και εκφράζει αγανάκτηση για την κατάσταση, όπως αυτή εξελίσσεται με τις σημερινές “δίκες” παρωδία, και συγκεκριμένα με την απόφαση για περίοδο κράτησης μέχρι και τριών μηνών του ενός ζεύγους εξ αυτών.

BEST OF TOTHEMAONLINE