ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Απορρίπτουμε προκλήσεις σαν αυτές της Άγκυρας σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Μητσοτάκης: Απορρίπτουμε προκλήσεις σαν αυτές της Άγκυρας σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Ισπανό ομόλογό του, Πέδρο Σάντσεθ, υπογραμμίζοντας πως "απορρίπτουμε προκλήσεις σαν και αυτές της Άγκυρας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο".

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η οικονομική ευημερία προϋποθέτει και ασφάλεια και τόνισε ότι με τον Ισπανό Πρωθυπουργό συζήτησαν και τη συμπεριφορά της Τουρκίας σε Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο.

«Συζητήσαμε για τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Η Ισπανία ενδιαφέρεται για την Λιβύη και όπως και η Ελλάδα για τη νομιμότητα στην κοινή μας θάλασσα. Απορρίπτουμε προκλήσεις σαν και αυτές της Άγκυρας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Η ελληνική θέση είναι απολύτως κατανοητή. Κάθε ένταση σταματά μόνο όταν σταματούν οι συμπεριφορές που την προκαλούν. Κάθε διαφορά έχει μόνο ένα δρόμο επίλυσης, αυτόν των συζητήσεων. Και κάθε συζήτηση έχει πλαίσιο, αυτό του διεθνούς δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Είναι στο χέρι των γειτόνων μας να συμβαδίσουν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
 
Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχαν ο Έλληνας και ο Ισπανός Πρωθυπουργός βρέθηκαν η επόμενη ημέρα της πανδημίας, το ευρωπαϊκό «πράσινο πιστοποιητικό», αλλά και οι πατέντες των εμβολίων.
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top