ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από απόλυτη παραδοχή...αρνείται τα πάντα για το διπλό φονικό στους Εργάτες – «Καμία έκπληξη» αναφέρει στο ThemaOnline ο δικηγόρος του 59χρονου

Από απόλυτη παραδοχή...αρνείται τα πάντα για το διπλό φονικό στους Εργάτες – «Καμία έκπληξη» αναφέρει στο ThemaOnline ο δικηγόρος του 59χρονου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγήθηκε χθες Δευτέρα 10 Μαΐου ο 59χρονος Κωστάκης Γιάγκου, ο οποίος κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης της συζύγου και του γιού του.

Στον 59χρονο απαγγέλθηκαν 2 κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, 1 κατηγορία για απόπειρα φόνου και κατηγορίαες για επίθεση σε αστυνομικούς, παρεμπόδιση σύλληψης του, μαχαιροφορία κ.α. Σε όλες τις κατηγορίες απάντησε αρνητικά, με τον δικηγόρο υπεράσπισης του Τζόναθαν Μπετίτο να αναφέρει στο ThemaOnline ότι δεν αποτελεί κάποια έκπληξη η μη παραδοχή του πελάτη του στις κατηγορίες και πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως έκπληξη, με βάση το υπάρχων κατηγορητήριο και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που του παρέχει σχετικά δικαιώματα.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, ο 59χρονος είχε αναφέρει στους ανακριτές ότι σχεδίαζε το φρικτό έγκλημα του ένα μήνα προηγουμένως και πως είχε στο μυαλό του ότι μια μέρα θα το έκανε λόγω των έντονων καυγάδων που είχε με την οικογένεια του, τα μέλη της οποίας τον απειλούσαν πως θα τον κλείσουν στο ψυχιατρείο.

Ο δικηγόρος του 59χρονου κ.Μπετίτο ανάφερε στην ιστοσελίδα μας πως υπάρχουν δύο κατηγορίες παραβατών, η 1η κατηγορία είναι τα άτομα τα οποία κατέχουν την απαραίτητη κρίση και μπορούν να δράσουν ή αντιδράσουν σε μια κατάσταση και η 2η κατηγορία τα άτομα που στερούνται αυτής της κρίσης. Όπως εξήγησε η ψυχική κατάσταση της δεύτερης κατηγορίας άπτεται υπέρμετρης σημασίας και προσοχής ειδικά το δικαίωμα στη δίκαιη δική, ο νομοθέτης ομαδοποίησε την δεύτερη κατηγορία των δραστών ( τους ψυχικά ασθενείς ) με κύριο γνώμονα την ψυχική τους υγεία.

«Ο τρόπος και η στάση του ίδιου του νομοθέτη πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους ανεξαιρέτως καθότι οι ψυχικά ασθενείς πολλές φορές δεν βρίσκονται σε θέση που να δικαιολογείται καταδίκη. Είναι υποχρέωση μας σαν δικηγόροι υπεράσπισης τέτοιων ατόμων να διασφαλίζουμε στο ύψιστο βαθμό τα θεμελιώδη δικαιώματα τους.» σημείωσε ο κ. Μπετίτο.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στην αντιμετώπιση που λαμβάνουν από το κράτος άτομα όπως ο πελάτης του, τονίζοντας ότι υπάρχει απουσία κατάλληλης δομής ελέγχου ατόμων με ψυχικές ασθένειες και το κράτος όφειλε να ελάμβανε μέτρα και ενέργειες που να διασφαλίζει ότι οι συνάνθρωποι μας αυτοί, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν προβεί και στο παρελθόν με αντικοινωνική συμπεριφορά και/ή έχουν παρουσιάσει επικινδυνότητα να μπορούν να ζουν ανάμεσα μας με ασφάλεια, τόσο για τους ίδιους αλλά και για το γενικό σύνολο.

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, ο 59χρονος επέφερε τον θάνατο με πολλαπλές μαχαιριές στην 52χρονη σύζυγο του Ανδρούλα Αβραξίδου και τον 20χρονο γιο του Στέλιο Γιάγκου, ενώ από τα χέρια του γλύτωσε ο 25χρονος γιος του με τραύματα από συρματόσχοινο, με το οποίο προσπάθησε να τον πνίξει αλλά και τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό.

Κατόπιν του στυγερού εγκλήματος είδαν το φως της δημοσιότητας και οι τρομαχτικές αποκαλύψεις για το παρελθόν του 59χρονου καθώς σε ηλικία 15 χρονών σκότωσε με στιλέτο την 10χρονη ανηψιά του καρφώνοντας της το 17 φορές στο στομάχι και στο στήθος. Αυτή είναι και η αφετηρία που αναφέρεται ο δικηγόρος του 59χρονου, αφού μετά το εν λόγω έγκλημα όταν ακόμη ήταν ανήλικος το κράτος δεν τον έχει προστατεύσει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top