Η Ρωσία απελαύνει Ρουμάνο διπλωμάτη σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη

Η Ρωσία απελαύνει Ρουμάνο διπλωμάτη σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη

Η Ρωσία αποφάσισε να απελάσει τον σύμβουλό του στρατιωτικού ακολούθου της ρουμάνικης πρεσβείας, σε αντίποινα για την απόφαση της Ρουμανίας να απελάσει νωρίτερα έναν Ρώσο διπλωμάτη, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Ο Πρέσβης της Ρουμανίας Κριστιάν Ιστράτε εκλήθη στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, στον οποίο δόθηκε νότα του Υπουργείου με την οποία του κοινοποιήθηκε ότι ο Ρουμάνος διπλωμάτης Γκ. Ιλέσκου κηρύσσεται ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 72 ωρών.

Η Ρουμανία είχε ανακοινώσει στις 26 Απριλίου την απέλαση του σύμβουλου του στρατιωτικού ακολούθου της ρωσικής πρεσβείας, για δραστηριότητες που είναι ασυμβίβαστες με την διπλωματική του ιδιότητα, χωρίς να αναφέρει περαιτέρω λόγους για την απόφαση της αυτή.

Επτά χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που ανήκαν κατά το παρελθόν στο σοβιετικό μπλοκ και οι οποίες έγιναν μετέπειτα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχουν προβεί σε απελάσεις Ρώσων διπλωμάτων κατά τη διάρκεια του Απριλίου, προκαλώντας αντίποινα εκ μέρους της Μόσχας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανοίγει την καρδιά του στον Τάσο Θεοδώρου, μέσα από μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη.

BEST OF TOTHEMAONLINE