Το Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Γκουτέρες - Λαβρόφ: 'Συμμεριζόμαστε πλήρως την θέληση του ΓΓ να επιλύσει αυτή την κρίση'

Το Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Γκουτέρες - Λαβρόφ: 'Συμμεριζόμαστε πλήρως την θέληση του ΓΓ να επιλύσει αυτή την κρίση'

Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν την Τετάρτη, στη Μόσχα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Αυτό ανέφερε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών. Στη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν έγινε αναφορά στο Κυπριακό.

«Συζητήσαμε επίσης το πολύπλοκο θέμα της διευθέτησης του Κυπριακού. Συμμεριζόμαστε πλήρως την θέληση του ΓΓ να επιλύσει αυτή την κρίση μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων και και προσπαθειών διαμεσολάβησης», ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE