Οδοντίατρος παρουσιάζει τι κάνουν στα δόντια τους οι καπνιστές

Οδοντίατρος παρουσιάζει τι κάνουν στα δόντια τους οι καπνιστές

Μόνο οι… αρνητές δεν μπορούν να παραδεχτούν το κακό που κάνει στον οργανισμό μας το κάπνισμα, ωστόσο μία οδοντίατρος θέλησε να παρουσιάσει λεπτομερώς την πλήρη έκταση του προβλήματος, στο στόμα και στα δόντια που προκαλεί ένας καπνιστής.

Μία χρήστης του Tok Tok περιέγραψε μόνο κάποια από τα προβλήματα που προκαλούνται στο στόμα. Εξηγεί λοιπόν, πως «μπορεί (το κάπνισμα) να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθένειας των ούλων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Στην πραγματικότητα μειώνει την αιμορραγία στα ούλα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για εσάς να γνωρίζετε πότε δεν πάει κάτι καλά».

Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Συνέχισε ακάθεκτη λέγοντας: «Μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία στόματος, κιτρίνισμα και «λεκέδες» στα δόντια ενώ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στόματος, για τον οποίο η θεραπεία μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις».

Τι γίνεται μόλις σταματήσουμε το κάπνισμα

Τι συμβαίνει όμως όταν πάψουμε να καπνίζουμε; Κάποια πράγματα θα γίνουν αρκετά γρήγορα. Μέσα σε περίπου μισή ώρα η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός θα μειωθούν στο φυσιολογικό.

Στη συνέχεια, μετά από 12 ώρες, θα υπάρχει λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μας.

Όσο περνούν οι μέρες, θα αυξάνεται η αίσθηση της γεύσης και της οσμής, οι οποίες είναι μειωμένες αρκετά ως μηδαμινές για τους καπνιστές και φυσικά θα μειωθεί ο κίνδυνος της καρδιακής προσβολής.

Μόλις οι ημέρες και οι εβδομάδες μετατραπούν σε μήνες και χρόνια, θα έχει μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος καρκίνου, ενώ θα βελτιωθούν και οι λειτουργίες των πνευμόνων.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE