Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στο Αμμάν για επαφές με τον Ιορδανό ομόλογό του

Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στο Αμμάν για επαφές με τον Ιορδανό ομόλογό του

Στο Αμμάν μεταβαίνει αύριο, 16 Μαΐου 2021, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου θα πραγματοποιήσει το απόγευμα επαφές και διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας κ. Ayman Al Safadi.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις με την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στα βήματα που πρέπει να γίνουν και στην ενίσχυση των προσπαθειών για άμεση αποκλιμάκωση.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων θα ανασκοπηθεί, επίσης, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στη συνεργασία Κύπρου - Ιορδανίας και θα εξετασθούν τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσής της, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις, μεταξύ άλλων, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τις σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας, καθώς και για θέματα που άπτονται της περιφερειακής συνεργασίας.

Μετά το πέρας των επαφών τους οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Safadi θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 16.30).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Ανακοίνωσαν κάθοδο Ολγκίν στην Κύπρο τα ΗΕ - Την Παρασκευή θα έχει επαφές στο Παρίσι

Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

BEST OF TOTHEMAONLINE