ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωρη αποχή μαθητών του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου

Δίωρη αποχή μαθητών του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου

Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους προχώρησαν σήμερα το  το πρωί οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου, με την στήριξη του Συνδέσμου Γονέων, διαμαρτυρόμενοι για την επίταξη αίθουσας πολλαπλής χρήσης του σχολείου για την διεξαγωγή rapid test.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Γεώργιος Γεωργίου ανέφερε πως η αποχή ξεκίνησε από το μαθητικό συμβούλιο και με την συμπαράσταση του Συνδέσμου Γονέων. Η διαμαρτυρία, συνέχισε, αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνοντας πως ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι η επίταξη της κλειστής αίθουσας Γυμναστικής του σχολείου η οποία είναι και η μοναδική για την διενέργεια γρήγορων τεστ αντίγονου.

Οι μαθητές, συνέχισε ο κ. Γεωργίου, θα απέχουν τις δύο πρώτες ώρες από τα μαθήματα τους. Ενδεικτικά σημείωσε πως υπάρχουν αρκετά άλλα κτίρια και χώροι, οι οποίοι θα μπορούσαν θα χρησιμοποιηθούν και να δεσμευθούν για την συγκεκριμένη δειγματοληψία. Δυστυχώς, παρατήρησε, το Υπουργείο Παιδείας λαμβάνει κάποιες αποφάσεις χωρίς να συζητήσει και που αποδεδειγμένα, όπως είπε, αποδεικνύονται λάθος.

Είπε ακόμη πως δεν είναι επιτρεπτό να εκτοπίζονται οι μαθητές, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που παρέμειναν περισσότερο διάστημα στο σπίτι και όχι στο σχολείο. Ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως στο σχολείο τους φοιτούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά γύρω στους 600 μαθητές, οι οποίοι πρέπει να κατανεμηθούν σε 25 τμήματα και ένα τμήμα μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία. Οι διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας, συμπλήρωσε, είναι μόνο 16 και 2 λυόμενες, οι οποίες λόγω διαστάσεων δεν μπορούν να στεγάσουν τα τμήματα, που όλα έχουν πέραν των 22 μαθητών, με εξαίρεση εκείνο των μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία.

Υπενθύμισε ακόμη πως το σχολείο έχει κτιστεί  με πρόνοιες για 16 τμήματα, άρα 400 μαθητές. Πρόσθεσε πως για το πιο πάνω θέμα διεκδίκησαν την απομάκρυνση της Σχολικής Εφορείας, κάτι το οποίο τους υποσχέθηκε ο Υπουργός Παιδείας τον Σεπτέμβριο του 2020 ότι θα γίνει άμεσα, αλλά ακόμη, σημείωσε, τα νέα κτίρια της Σχολικής Εφορείας δεν είναι έτοιμα και η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. 

Ακόμη ανέφερε πως το Γυμνάσιο του Αγίου Θεοδώρου είναι το μοναδικό Γυμνάσιο της Πάφου του οποίου η αίθουσα χρησιμοποιείται για πρωινή προπόνηση 3 τμημάτων.

Ο κ. Γεωργίου κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να επιδείξει καλή θέληση στο αίτημα του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Αγίου Θεοδώρου αλλά και στους μαθητές και να λάβει την απόφαση για το κλείσιμο του συγκεκριμένου κέντρου δειγματοληψίας στο σχολείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top