ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ντόμινο ακυρώσεων ξανά για εκατοντάδες γάμους - Αγκάθι το κέρφιου

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ντόμινο ακυρώσεων ξανά για εκατοντάδες γάμους - Αγκάθι το κέρφιου

Αρκετές ακυρώσεις γάμων προκύπτουν το τελευταίο δεκαήμερο παρά το προδιαγραφόμενο άνοιγμα -που σηματοδοτήθηκε χθες- της Δευτέρας 17 Μαίου. 

Συγκεκριμένα, με αφετηρία τη δεύτερη φάση αποκλιμάκωσης των μέτρων θα μπορούσαν να εκκινήσουν γάμοι και βαφτίσεις (σε εξωτερικούς χώρους) με τη δυνατότητα μάλιστα υποδοχής 200 καλεσμένων. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να λειτουργήσει στην παρούσα φάση όσο ρόδινα όσο ακούγεται.

Όπως ανέφερε μάλιστα και η εκπρόσωπος επαγγελματιών Γάμου, Γιώτα Καπαρή στην εκπομπή "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ" υπάρχει μέχρι στιγμής σωρεία ακυρώσεων που αφορούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία γαμήλιες δεξιώσεις με τους λόγους να εστιάζονται σε συγκεκριμένους λόγους. 

Το κυριότερο φυσικά όλων αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα κάτι που σημαίνει πως ο γάμος πρέπει να σχολάσει... νωρίς. Εκ των πραγμάτων και γνωρίζοντας το γλέντι και τις δεξιώσεις των δεξιώσεων στη χώρα μας κάτι τέτοιο δε μπορεί να καταστεί δυνατόν. 

Πέραν της απαγόρευσης κυκλοφορίας όμως η κυρία Γιώτα Καπαρή έφερε και ως παράδειγμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή. Οι κλιματικοί παράγοντες από μόνοι τους ωθούν τα ζευγάρια να τοποθετούν τους γάμους από απόγευμα και μετά -ούτως ώστε να υπάρχουν πιο ευνοικές καιρικές συνθήκες- με αποτέλεσμα το κέρφιου να καθιστά το όλο πρότζεκτ... απαγορευτικό.

Εν συνεχεία λόγος έγινε για τον χορό αλλά και την πίστα με την ίδια να αναφέρει πως με τα υπάρχοντα διατάγματα και πρωτόκολλα, σε οποιαδήποτε γαμήλια δεξίωση λάβει χώρα το επόμενο διάστημα -πριν τη 2η φάση χαλάρωσης για γάμους και βαφτίσεις- στην πίστα θα μπορούν να βρίσκονται μόνο οι νεόνυμφοι και οι γονείς τους, ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι θα πρέπει να χορεύουν μακριά και διασκορπισμένοι. 

Θεωρώντας πως οι θέσεις της κυρίας Καπαρή εκφράζουν όλα τα μέλη του συλλόγου, γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό πως το κέρφιου είναι καταστροφικό για τις τελέσεις γαμήλιων πάρτυ αφού σχεδόν κανένα ζευγάρι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε γάμο με τους υπάρχον περιορισμούς. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top