Η ζυγαριά των φυλακών μέχρι 200 κιλά μετράει – Πόσα ήταν ο κρατούμενος που την έσπασε;

Η ζυγαριά των φυλακών μέχρι 200 κιλά μετράει – Πόσα ήταν ο κρατούμενος που την έσπασε;

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται η ζυγαριά των φυλακών, η οποία μετράει μέχρι 200 κιλά.

Με την εισαγωγή του στις Κεντρικές Φυλακές, ο κρατούμενος από τη Λάρνακα, ο οποίος καταδικάστηκε για κλοπές εκκλησιών, έπρεπε όπως και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες, κατά την είσοδο τους στις φυλακές να εξεταστεί από γιατρό και να μετρηθεί το βάρος και το ύψος του.

Έλα όμως που η ζυγαριά πάει μόνο μέχρι τα 200 κιλά και το βάρος τους κρατούμενου ήταν 240.

Προς τιμήν όμως της διεύθυνσης και των κρατουμένων, έγιναν άμεσα διευθετήσεις για την κατασκευή, στο εργαστήριο των φυλακών ειδικού κρεβατιού, για το μέγεθος και τις ανάγκες του κρατουμένου, στο οποίο προστέθηκαν δύο στρώματα, ώστε να μπορεί να κοιμάται άνετα, κατά τη διάρκεια της 3μηνης ποραμονής του στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Η ανθρωπιστική κίνηση διεύθυνσης και κρατουμένων, απέναντι σε ένα συνάνθρωπο τους για την διασφάλιση των ανθρώπινων αναγκών του είναι προς τιμήν όλων όσων συνέβαλαν στην προσπάθεια, αφού το βάρος, το χρώμα, ή τα πιστεύω του καθενός δεν καθορίζουν τον άνθρωπο και ούτε θα πρέπει να αποτελούν αιτία για την επίδειξη ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE