ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Το διακύβευμα είναι η Κύπρος του αύριο

ΥΠΟΙΚ: Το διακύβευμα είναι η Κύπρος του αύριο

Μήνυμα συστράτευσης και σε τεχνοκρατικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να θεσπιστούν οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την πλήρη αξιοποίηση των €1,2 δισεκατομμυρίων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, τονίζοντας πως «το διακύβευμα είναι η Κύπρος του αύριο».

 
Ο κ. Πετρίδης παρουσίασε σήμερα το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ένα έγγραφο έκτασης 1.000 και πέραν σελίδων, το οποίο συνδέει την άντληση των κονδυλίων αυτών για έξοδο από την κρίση του κορωνοϊού με ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας με μία σειρά από δράσεις, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, με τις τελευταίες να αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ (Next Generation EU) ύψους €750 δις.
 
Το κυπριακό σχέδιο προνοεί συνολικά κονδύλια 1,2 δις, εκ των οποίων το €1 δις σε χορηγίες και €0,2 δις σε δάνεια, με τους τεχνοκράτες του ΥΠΟΙΚ να εκτιμούν ότι θα κινητοποιήσουν επιπλέον €1,4 δις σε ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις θα επιφέρουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 7% την περίοδο 2022 – 2026.
 
«Αυτό δεν είναι το στοίχημα της Κυβέρνησης, δεν είναι το στοίχημα του Υπουργείου Οικονομικών είναι το στοίχημα της Κύπρου, μπορούμε να το κερδίσουμε; Αν επιστρατευτούμε όλοι και τεχνοκρατικά και πολιτικά μπορούμε να το κερδίσουμε», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top