ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει UFO να εξαφανίζεται στη θάλασσα, επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει UFO να εξαφανίζεται στη θάλασσα, επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο

Ο κινηματογραφιστής και «κυνηγός» UFO, Τζέρεμι Κόρμπελ, δημοσιοποίησε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που που φαίνεται να δείχνει ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο να εξαφανίζεται στο βυθό της Καλιφόρνια τωνΗΠΑ.

Το επίμαχο βίντεο καταγράφηκε από πλοίο του αμερικανικού ναυτικού στα ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τον Κόρμπελ, και δείχνει ένα σκοτεινό σφαιρικό αντικείμενο, όπως φαίνεται από μια υπέρυθρη κάμερα, να πετά πάνω από τον ωκεανό. «Επεσε στο νερό», ακούγεται να λέει κάποιος από το στρατιωτικό προσωπικό, ακριβώς την ώρα που το μυστηριώδες αντικείμενο φαίνεται να εξαφανίζεται στη θάλασσα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι οι εικόνες απαθανατίστηκαν από το στρατιωτικό προσωπικό. Το βίντεο θα εξεταστεί από την Ειδική Ομάδα του Πενταγώνου για τα Μη Ταυτοποιημένα Εναέρια Φαινόμενα (UAPTF) - ένα πρόγραμμα που ιδρύθηκε πέρυσι για να «αποκτήσει γνώση της φύσης και της προέλευσης των Μη Ταυτοποιημένων Εναέριων Φαινομένων».

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το βίντεο τραβήχτηκε από προσωπικό του Ναυτικού και ότι το UAPTF το συμπεριέλαβε στις τρέχουσες έρευνες», επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σούζαν Γκαφ.

Το υλικό που διέρρευσε και κοινοποιήθηκε από τον Κόρμπελ στις 15 Μαΐου έχει περισσότερες από 9,7 εκατομμύρια προβολές στο Twitter.

 

 

Στην ιστοσελίδα του ο Κόρμπελ λέει ότι το UFO φάνηκε να είναι «ικανό για transmedium» - δηλαδή ικανό να ταξιδεύει τόσο στον αέρα όσο και στο νερό.

«Σημειώνεται σε αναφορές πληροφοριών ότι το ″σφαιρικό″⁣ σκάφος δεν μπορούσε να βρεθεί μετά την είσοδο του στο νερό - ότι ένα υποβρύχιο χρησιμοποιήθηκε στην αναζήτηση και δεν βρήκε τίποτα» υποστηρίζει. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2019, το Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε αρκετές παρατηρήσεις για Μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα - τον όρο του Πενταγώνου για τα UFO.

Πέρυσι, εξάλλου, το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε επίσημα τρία σύντομα βίντεο με «UFO» που τραβήχτηκαν από μέλη του Ναυτικού το 2004 και το 2005.

Ομπάμα: Υπάρχουν θεάσεις UFO

Την περασμένη Τρίτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν θεάσεις ΑΤΙΑ (Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) που η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξηγήσει. Μιλώντας στο The Late Late Show του Τζέιμς Κόρντεν άφησε να εννοηθεί ότι γνωρίζει περισσότερα απ’ όσα μπορούσε να πει στον «αέρα».

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος διέψευσε ότι υπάρχει απόρρητος χώρος όπου φυλάσσονται εξωγήινοι και διαστημικά σκάφη. Αναφερόμενος στις πρώτες μέρες της προεδρίας το, είπε ότι έθεσε το θέμα των UFO σε αξιωματούχους. «Ρωτούσαν αν υπάρχει κάποιο εργαστήριο κάπου όπου διατηρούμε τα εξωγήινα δείγματα και διαστημόπλοια» ανέφερε χαριτολογώντας.

«Εκαναν λίγη έρευνα... και η απάντηση ήταν ″όχι″⁣» πρόσθεσε. «Αυτό που είναι αλήθεια, κι μιλάω σοβαρά, είναι ότι υπάρχουν καταγραφές αντικειμένων στους αιθέρες μας, για τα οποία δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα», είπε ο Ομπάμα. «Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς κινούνται, την τροχιά τους… δεν είχαν μοτίβα που εξηγούνται εύκολα» επισήμανε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top