ΚΟΣΜΟΣ

Κραυγή αγωνίας: Η μικρή Ναντίν χαμογελάει ενώ οι βόμβες σπέρνουν τον τρόμο στη Γάζα

Κραυγή αγωνίας: Η μικρή Ναντίν χαμογελάει ενώ οι βόμβες σπέρνουν τον τρόμο στη Γάζα

Την ώρα που οι ισχυροί του πλανήτη και οι ηγέτες των δυο πλευρών παζαρεύουν για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, μια 10χρονη Παλαιστίνια στέλνει τα δικά της μηνύματα απόγνωσης στο διαδίκτυο αλλά και μέσω ενός αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του CNN.

Η μικρή Ναντίν χαμογελά όταν πέφτουν οι βόμβες προσπαθώντας να δώσει κουράγιο στον μικρότερο αδελφό της και περιγράφει τον καθημερινό εφιάλτη των ισραηλινών βομβαρδισμών.

«Όλα είναι καλά. Όλα είναι καλά. Δεν έπεσε κοντά μας, αλήθεια σου λέω» του λέει.

«Δεν γελούσα επειδή το διασκέδαζα. Γελούσα επειδή προσπαθούσα να καθησυχάσω τον αδελφό μου» αναφέρει στην κάμερα του CNN η Ναντίν.

Μέχρι πρόσφατα το 10χρονο κορίτσι πόσταρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βιντεάκια της καθημερινότητας της, με συχνό πρωταγωνιστή τον μικρό της αδελφό. Όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί. άλλαξε και η καθημερινότητά της. Η Ναντίν έγινε παγκοσμίως γνωστή με αυτό το βίντεο, που είδαν εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου.

«Τα βλέπετε αυτά; Τι περιμένετε να κάνω εγώ; Να τα διορθώσω; Είμαι μόνο 10 ετών. Δε μπορώ να το αντιμετωπίσω όλο αυτό. Θέλω μόνο να γίνω γιατρός ή κάτι τέτοιο για να βοηθάω τους ανθρώπους μου, αλλά δεν μπορώ. Είμαι απλά ένα παιδί».

Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν τα παιδιά στη Γάζα θα ήταν να ετοιμάζονται για το σχολείο, σχολιάζει η ρεπόρτερ του CNN. Στην πραγματικότητα όμως…

«Αυτή είναι η τσάντα που έχω έτοιμη σε περίπτωση που συμβεί κάτι, αν γίνει έκρηξη στο σπίτι μας».

Τις τελευταίες 11 ημέρες η καθημερινότητα της Ναντίν είναι γεμάτη τρόμο από τους συνεχείς βομβαρδισμούς και τα βίντεο που ποστάρει θυμίζουν πολεμικά ρεπορτάζ.

«Όταν γίνεται έκρηξη καθόμαστε όλοι σε αυτό το δωμάτιο. Είναι προτιμότερο να πεθάνουμε όλοι μαζί. Εκεί είναι το σημείο όπου έγιναν οι εκρήξεις. Δείτε εκεί. Έχουν έρθει ασθενοφόρα. Νομίζω ότι πρόκειται για σπίτι».

Παρ όλα αυτά η Ναντίν και η οικογένειά της δε χάνουν το κουράγιο τους. Ακόμα και αν ξέρουν καλά ότι από το χαμόγελο μέχρι τη τραγωδία μπορεί να τους χωρίζουν λίγα δευτερόλεπτα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top