ΗΠΑ: Με διπλάσια ταχύτητα από το ανώτατο όριο έτρεχε το τρένο του θανάτου

ΗΠΑ: Με διπλάσια ταχύτητα από το ανώτατο όριο έτρεχε το τρένο του θανάτου

Ένα τρένο έτρεχε με ταχύτητα διπλάσια του επιτρεπτού, όταν εκτροχιάστηκε την Τρίτη το βράδυ λίγο έξω από τη Φιλαδέλφεια

Ο εκτροχιασμός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ατόμων και οι τραυματίες υπολογίζονται σε περισσότερους από 200, είπαν επιθεωρητές χθες.

Ενώ τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, ειδικοί της κρατικής υπηρεσίας που διερευνά δυστυχήματα στις μεταφορές (NTSB) πιστεύουν ότι το συμβάν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εάν στο τρένο είχε τοποθετηθεί ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας («θετικός έλεγχος τρένου»)

Ο μηχανοδηγός του τρένου της εταιρείας Amtrak, που έκανε τη διαδρομή Ουάσιγκτον-Νέα Υόρκη, πάτησε το φρένο μόλις μπήκε στη στροφή, όπου η μέγιστη επιτρεπτή ταχύτητα είναι 80 χλμ. την ώρα, αλλά δεν μπόρεσε να ελαττώσει ταχύτητα παρά ελάχιστα - από τα 171 χιλ./ώρα στα 164 - πριν εκτροχιαστεί.

Τα επτά βαγόνια του τρένου και η μηχανή ανατράπηκαν, ενώ ένα από τα βαγόνια καταστράφηκε ολοσχερώς. Η αμαξοστοιχία μετέφερε 243 άτομα, ανάμεσά τους και πέντε υπάλληλοι της Amtrak.

Οι αρχές δεν έχουν μιλήσει ακόμα με τον μηχανοδηγό, που νοσηλεύεται.

Όλα τα δρομολόγια στη γραμμή - που εξυπηρετεί κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια επιβάτες - έχουν ανασταλεί επ' αόριστον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE