ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΥΠΕΞ - Πατριάρχη Αλεξανδρείας - 'Να έρθει η δικαίωση στον κυπριακό λαό'

Συνάντηση ΥΠΕΞ - Πατριάρχη Αλεξανδρείας - 'Να έρθει η δικαίωση στον κυπριακό λαό'

Στο «πολυεπίπεδο έργο» του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, το οποίο, όπως είπε, αναγνωρίζεται «σε ολόκληρη την περιοχή», αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη συνάντησή του το Σάββατο με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο. Τις ευχές του προς τον κυπριακό λαό «να έρθει η δικαίωση» έδωσε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Θεόδωρος, υποδεχόμενος τον Υπουργό Εξωτερικών στη δεύτερη έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου, στο Κάιρο. 

«Η παρουσία μου εδώ είναι ξεκάθαρη ένδειξη της εκτίμησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού στο πολυεπίπεδο έργο σας στον ανθρωπιστικό τομέα, στον κοινωνικό τομέα, φυσικά στον θρησκευτικό τομέα και είναι με μεγάλη χαρά που το έργο σας αναγνωρίζεται όχι στις Κυβερνήσεις στην Κύπρο και την Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την περιοχή», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, συναντώντας τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

«Είναι μεγάλη δύναμη στον ιεραπόστολο Πατριάρχη που μου δίδετε για να μπορέσω να συνεχίσω το ανθρωπιστικό έργο σε ολόκληρη την Αφρική. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο μας, στην Ελλάδα μας αλλά και στην Αίγυπτό μας, οι τρεις χώρες που συμφιλιωμένες δίδουν ένα δυνατό παράδειγμα ότι οι λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, κάτω από τη σκέπη του ίδιου Θεού, και μάλιστα στο χώρο της Μεσογείου», ανέφερε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Θεόδωρος.
 
«Εύχομαι στον κυπριακό λαό που λατρεύω και αγαπώ, να έρθει η δικαίωση. Γιατί πρέπει να έρθει» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο Κυπριακό.
 
Παράλληλα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη για τη στήριξή του στο έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. 
 
Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, νωρίτερα το Σάββατο, είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή, Υπουργέ μου, γιατί είχατε μία μεγάλη συνάντηση το πρωί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον άνθρωπο που με ακούει, μας αγαπάει, με υποστηρίζει στο μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου, και αυτό με γεμίζει και μένα δύναμη και σιγουριά για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το παλαίφατο Πατριαρχείο».  
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης συζήτησαν με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας μία πρόταση δημιουργίας προγράμματος εκπαίδευσης για 15 Αφρικανές μαίες στην Κύπρο, με τον Πατριάρχη να ευχαριστεί θερμά την Κύπρο για τη στήριξη στο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.    
 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Όμηρος Μαυρομάτης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου Παντελής Χαραλάμπους. 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top