ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκε η τελική προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Συναγερμού

Πραγματοποιήθηκε  η τελική προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Συναγερμού

Πραγματοποιήθηκε χτες η τελική προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην ομιλία του, εξήρε τους αγώνες των πολιτών για να αφήσει η χώρα στην πανδημία πίσω της και στάθηκε στη σωστή διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε επιπρόσθετα το διακύβευμα των εκλογών στις 30 Μαΐου.

«Στην εποχή μετά την πανδημία, το επόμενο μεγάλο και έμπρακτο βήμα στην αναπτυξιακή μας προοπτική περνά μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, όπως το παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για να μετασχηματιστεί η οικονομία της χώρας, να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να γίνει πράξη η Κύπρος του αύριο, η Κύπρος για τη νέα γενιά. Για να μπορέσουμε όμως να αξιοποιήσουμε τα 4,5 δις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα  και όχι μια Βουλή-Βαβέλ που θα λειτουργεί ως τροχοπέδη, με ευκαιριακές συμμαχίες και λαϊκίστικές αποφάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της χώρας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγώνες που έχει δώσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε κρίσιμες για την πορεία του τόπου στιγμές, υπό τον ιστορικό ηγέτη της παράταξης κ. Γλαύκο Κληρίδη αλλά και τα όσα έργα και πολιτικές έχουν γίνει πράξη από το 2013 σε ολόκληρη την Κύπρο ενώ έδωσε το στίγμα για το πως θα προχωρήσει η χώρα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, διακρίνεται για τη σοβαρότητα, για τη σύγχρονη αντίληψη και τον πατριωτισμό του. Και έχουμε όραμα με συγκροτημένες και στοχευμένες πολιτικές για να χτίσουμε την Κύπρο του αύριο μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Έγνοια μας είναι μια και μόνη: Πώς, επιτέλους, θα κάνουμε τούτο το κράτος ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, δημιουργικό κράτος που να νοιάζεται πραγματικά για τους νέους και τους πολίτες του», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την προεκλογική συγκέντρωση άνοιξε με ομιλία του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Χάρης Γεωργιάδης ενώ το δικό του χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ κ. Αντρέας Ελευθερίου.

Τα δικά τους επίσης μηνύματα απέστειλαν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Ντόναλτ Τουσκ, ο επικεφαλής του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή κ. Μανφρεντ Βέμπερ και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ κ. Αντόνιο Ιστουρίζ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης, έλαβε χώρα η παρουσίαση όλων των υποψηφίων της παράταξης για τις εκλογές στις 30 Μαΐου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top