ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντονμέζ: Υπάρχουν ενδείξεις για φυσικό αέριο στις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Ντονμέζ: Υπάρχουν ενδείξεις για φυσικό αέριο στις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Υπάρχουν ενδείξεις φυσικού αερίου στις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να πραγματοποιήσουν και άλλες γεωτρήσεις στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Α Χαμπέρ, Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποίησε 8 γεωτρήσεις βαθέων υδάτων στην Μεσόγειο. “Οι 3 εξ αυτών σε περιοχές που έχουμε αδειοδοτηθεί από την τδβκ και οι υπόλοιπες στη δική μας υφαλοκρηπίδα”, δήλωσε. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, συνεχίζονται και οι σεισμικές τους έρευνες. “Έχουμε τα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα με βάση το διεθνές δίκαιο και δεν τίθεται θέμα να αποχωρήσουμε από αυτά. Από την άλλη δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε και το τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, είπε.

“Ελάτε να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, θέλουμε να συζητήσουμε με την μέθοδο της διεθνούς διάσκεψης. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτές τις συναντήσεις με τις χώρες που είναι παράκτιες της Μεσογείου. Πιστεύουμε μέχρι τέλους στα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Μπορούμε άνετα αντικρίσουμε άνετα τους ισχυρισμούς που προβάλλει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα. Όταν κοιτάζουμε την ανατολική Μεσόγειο, είμαστε μια από τις χώρες με τη  μεγαλύτερη ακτογραμμή. Στα επιχειρήματα της Ελλάδας είναι ότι έχει δικαιώματα στο Καστελόριζο το οποίο απέχει πολύ από την ηπειρωτική χώρα”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν ενδείξεις φυσικού αέριο σε κάποιες από τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην Μεσόγειο. “Ωστόσο, επειδή δεν είμαστε βέβαιοι, επειδή δεν βρήκαμε οικονομικά αποθέματα, δεν το ανακοινώσαμε. Τα δεδομένα, που λαμβάνονται από κάθε γεώτρηση ελέγχονται με τα σεισμικά δεδομένα που είχαν ληφθεί στο παρελθόν. Εκεί μπορεί να γίνουν κάποιες γεωτρήσεις ακόμη. Θα το δείξει ο χρόνος. Υπάρχουν κάποιες ανακαλύψεις και παραγωγές χωρών που έχουν ακτές στην ανατολική Μεσόγειο. Εκτιμούμε ότι υπάρχει δυνατότητα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top