Την άμεση απελευθέρωση Προτάσεβιτς ζητά ο Μπόρις Τζόνσον

Την άμεση απελευθέρωση Προτάσεβιτς ζητά ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Ρομάν Προτάσεβιτς, προειδοποιώντας το λευκορωσικό καθεστώς ότι θα υπάρξουν συνέπειες μετά από το περιστατικό εκτροπής του αεροσκάφους της Ryanair.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τζόνσον αναφέρει πως το βίντεο του νεαρού Λευκορώσου δημοσιογράφου στο οποίο εμφανίζεται να παραδέχεται κατηγορίες σε βάρος του υπό προφανές καθεστώς πίεσης προξενεί «βαθιά αναστάτωση».

«Ως δημοσιογράφος και πιστεύοντας παθιασμένα στην ελευθερία του λόγου καλώ σε άμεση απελευθέρωσή του. Οι ενέργειες της Λευκορωσίας θα έχουν συνέπειες», πρόσθεσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εθνικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει επιλεκτική ανάγνωση των ψηφισμάτων» - Αποτίμησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης ΠτΔ-Έρχιουρμαν

Εθνικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει επιλεκτική ανάγνωση των ψηφισμάτων» - Αποτίμησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης ΠτΔ-Έρχιουρμαν

Χαιρετίζουμε τη χθεσινή αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, μια αναφορά που αποτελεί προσήλωση στο διεθνές δίκαιο την οποία επιδιώκουμε και θεωρούμε ως θωράκιση και πυξίδα, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE