ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2021: Σύλληψη σε όσους το Σαββατοκύριακο αναρτούν πανό ή διανέμουν φυλλάδια- Βαρύ και το πρόστιμο

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2021: Σύλληψη σε όσους το Σαββατοκύριακο αναρτούν πανό ή διανέμουν φυλλάδια- Βαρύ και το πρόστιμο

Απαγορεύεται η ρίψη φυλλαδίων, η αναγραφή συνθημάτων και η ανάρτηση πανό ή πινακίδων σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα των Βουλευτικών Εκλογών, απαγορεύεται η ρίψη φυλλαδίων, η ανάρτηση πανό, η τοιχοκόλληση πινακίδων και η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με τις εκλογές.

Η Αστυνομία έχει ήδη πάρει οδηγίες να συλλαμβάνει και να προσάγει αμέσως στο Δικαστήριο όσους κατά παράβαση του Εκλογικού Νόμου θα αναγράφουν συνθήματα, αναρτούν πανό ή πινακίδες και/ή θα διανέμουν φυλλάδια στους δρόμους.

Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δύο ποινές μαζί.

Επιπρόσθετα ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να εγκαθιστά ή να διατηρεί εκλογικά επιτελεία ή να επιδεικνύει ή να αναρτά οποιεσδήποτε πινακίδες, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις εκλογές, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας ή την παραμονή της, έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή και στις δύο ποινές μαζί.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.