ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμαρχος Δερύνειας ζητά από Υπ. Γεωργίας αξιοποίηση περιοχής πλησίον Νεκρής Ζώνης για μελισσοκομία

Ο Δήμαρχος Δερύνειας ζητά από Υπ. Γεωργίας αξιοποίηση περιοχής πλησίον Νεκρής Ζώνης για μελισσοκομία

Εκκληση στον Υπουργό Γεωργίας για αξιοποίηση της περιοχής κοντά στη Νεκρή Ζώνη για μελισσοκομία, απηύθυνε ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης.

 
Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, αναφορικά με «την αξιοποίηση της περιοχής που γειτνιάζει με τη Νεκρή Ζώνη για παραγωγή γνήσιου μελιού προς όφελος των πολιτών» ο κ. Καραγιάννης σημειώνει πως η συγκεκριμένη περιοχή «είναι γεμάτη με σκουπίδια, λόγω της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης τους, κυρίως τις βραδινές ώρες, από ασυνείδητους πολίτες».
 
Προσθέτει ότι «η περιοχή της Νεκρής Ζώνης και πλησίον αυτής, θα μπορούσε να μετατραπεί σε χώρο δημιουργίας και παραγωγής γνήσιου μελιού προς όφελος των μελισσοκόμων που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους, να αυξήσουν ή και να βελτιώσουν την παραγωγή φυσικού μελιού. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η αλόγιστη απόρριψη σκυβάλων σε μεγάλο βαθμό, αφού αποδεδειγμένα παρατηρείται ότι εκεί που υπάρχουν μελίσσια αποφεύγεται σε μεγάλο βαθμό η ρύπανση του χώρου, είτε λόγω φόβου, είτε λόγω σεβασμού προς τα έντομα».
 
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Δερύνειας αναφέρει ακόμα πως «σε μια περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή, η αλλαγή της χρήσης της γης, η απώλεια και η υποβάθμιση των φυσικών οικοτόπων, οδηγούν στην εξαφάνιση των μελισσών και άλλων πτερόεντων εντόμων, η ανάπτυξη της μελισσοκομίας πλησίον της Νεκρής Ζώνης θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα αποφυγής της ρύπανσης της περιοχής αλλά και γύρω από αυτήν και ταυτόχρονης διάσωσης των εντόμων».
 
Ο Αντρος Καραγιάννης απευθύνει έκκληση προς τον Υπουργό Γεωργίας όπως μελετήσει τη πρόταση του και να συμβάλει «στην παραχώρηση περαιτέρω κινήτρων για αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής, πετυχαίνοντας έτσι τη στήριξη των Κυπρίων μελισσοκόμων, την παραγωγή γνήσιου κυπριακού μελιού και την αποφυγή της απόρριψης σκυβάλων εντός και πλησίον της Νεκρής Ζώνης».
 
Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Δερύνειας απέστειλε επίσης την επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, στον Επίτροπο Περιβάλλοντος και στον Chief Civil Affairs Officer των Ηνωμένων Εθνών.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top