Στο Κακουργιοδικείο η πρώτη υπόθεση ‘χρυσών διαβατηρίων’ – 37 κατηγορίες στους 9 ανάμεσα τους και Κύπριος δικηγόρος

Στο Κακουργιοδικείο η πρώτη υπόθεση ‘χρυσών διαβατηρίων’ – 37 κατηγορίες στους 9 ανάμεσα τους και Κύπριος δικηγόρος

Στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας παραπέμφθηκε η δίκη της υπόθεσης χρυσών διαβατηρίων στην Κύπρο.

Πρόκειται για την υπόθεση Τόνι Νιούμαν, του Ιρανού που απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα ενώ καταζητείτο από την Ιντερπόλ για απάτη και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού. 

Σήμερα Τετάρτη 26 Μαϊου το Επαρχιακό Δικαστηρίο Λάρνακας προχώρησε στην παραπομπή της υπόθεσης στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης για τις 24 Ιουνίου.

Τα εννέα πρόσωπα φυσικά και νομικά που σας είχε αποκαλύψει το ThemaOnline θα κληθούν να απαντήσουν στις 37 κατηγορίες που τους προσάπτονται μεταξύ άλλων η διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από τις 12 υποθέσεις πολιτογραφήσεων που καίει το πόρισμα Καλογήρου. 

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τους:

ΧΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΔΕΠΕ

ΧΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΣΑΒΒΑ

ΠΩΛΙΝΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

NEWMAN HOLDINGS LTD

SCALENS TRUSTEES LTD

SCALENS LTD

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE