ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στραμμένα τα βλέμματα και στο ΡΙΚ για προσλήψεις χωρίς ακαδημαϊκά προσόντα – Δείτε τι λέει έκθεση του Γεν. Ελεγκτή

Στραμμένα τα βλέμματα και στο ΡΙΚ για προσλήψεις χωρίς ακαδημαϊκά προσόντα – Δείτε τι λέει έκθεση του Γεν. Ελεγκτή

Το σκάνδαλο που ξέσπασε με την υπόθεση του μέχρι πρότινος Επίτροπου Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη και την πρόσληψη του στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου χωρίς να κατέχει τα ακαδημαϊκά προσόντα φέρνει στο φως και άλλες υποθέσεις.

Στο δημόσιο και ευρύτερο τομέα γίνονται πράγματα και θαύματα.


Σύμφωνα με το philenews μια έρευνα στις εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καταδεικνύει ότι το θέμα απασχολεί και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια.


Στην τελευταία έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το ΡΙΚ, ημερομηνίας 30/10/2019, αναφέρεται ότι το θέμα των ακαδημαϊκών προσόντων του προσωπικού του Ιδρύματος απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ σε τέσσερις συνεδρίες από το 2014 μέχρι και το 2016. Μεταξύ άλλων το ΔΣ αποφάσισε τα πιο κάτω:


(α) Να εντοπιστούν όλες οι περιπτώσεις προσωπικού, που δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα από τα Σχέδια Υπηρεσίας ακαδημαϊκά προσόντα, και
(β) Να γίνει έλεγχος από τη Διεύθυνση πόσοι από το προσωπικό πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης που υπηρετούν.


Παρατηρήθηκε ότι 11 άτομα από το προσωπικό δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα από τα Σχέδια Υπηρεσίας ακαδημαϊκά προσόντα, εκ των οποίων οι 4 απέστειλαν προσωπικές επιστολές στο ΔΣ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Αναφέρεται ότι από τα υπόλοιπα 7 άτομα, τα 2 αποχώρησαν από το Ίδρυμα. Στις 31/1/2018, στα 5 άτομα που δεν είχαν απαντήσει (το ένα άτομο προσκόμισε αντίγραφο των ακαδημαϊκών του προσόντων το 2018) στάληκαν σχετικές επιστολές για προσκόμιση αντιγράφων των ακαδημαϊκών τους προσόντων, σημειώνοντας ότι με τη μη προσκόμισή τους θα θεωρηθεί ότι δεν κατέχουν τα εν λόγω ακαδημαϊκά προσόντα. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στις εν λόγω επιστολές δεν γίνεται αναφορά στα μέτρα που το Ίδρυμα προτίθεται να λάβει. Αναφέρεται επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν φαίνεται να έλαβε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το κατά πόσο αποδέχτηκε ή όχι τους λόγους που προέβαλαν τα 4 από τα 11 άτομα για τη μη προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.
Από τα πιο πάνω προκύπτει ότι συνολικά 7 άτομα δεν έχουν προσκομίσει τα απαιτούμενα από τα Σχέδια Υπηρεσίας ακαδημαϊκά τους προσόντα.

Στη σύσταση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη προς το ΡΙΚ αναφέρεται ότι το θέμα που απασχολεί το Ίδρυμα από το 2014 είναι σοβαρό και το ΔΣ πρέπει να λάβει τελικές αποφάσεις για επίλυσή του, αφού προηγουμένως λάβει καθοδήγηση από τον Νομικό του Σύμβουλο.

Στην Έκθεση Συμμόρφωσης του Ιδρύματος, ημερ. 25/2/2019, αναφέρεται ότι το ΔΣ θεωρεί το θέμα λήξαν, επειδή τα εν λόγω ακαδημαϊκά προσόντα δεν απαιτήθηκαν κατά τη μετατροπή των εν λόγω ατόμων σε Συνεργάτες Αορίστου Χρόνου, θέση με την οποία η Ελεγκτική Υπηρεσία διαφωνεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top