ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2021: Ψηφίζουν οι ηλικιωμένοι με τα μπαστουνάκια -Ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2021: Ψηφίζουν οι ηλικιωμένοι με τα μπαστουνάκια -Ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο

Άρχισε και συνεχίζεται η προσέλευση ψηφοφόρων, κάθε ηλικίας, στις κάλπες στην Πάφο, ώστε να ασκήσουν το ιερό δικαίωμα της ψήφου. Ανάμεσά τους βρίσκονται και ηλικιωμένοι που με τα μπαστουνάκια τους μετέβησαν στην κάλπη, δίδοντας μια ξεχωριστή εικόνα στην εκλογική διαδικασία της εκλογικής περιφέρειας Πάφου.

 Ο Γεώργιος Μιχαήλ Χαμπέσης, γεννημένος το 1934, ηλικίας 87 ετών, μετέβη το πρωί για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Να εκλεγούν οι καλύτεροι, δηλώνει, έστω και αν δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, όπως εκτίμησε.

Η ηλικιωμένη Καλοδόκη Περικλέους που κατάγεται από την Αμαργέτη ψηφίζει στην Πάφο από τον καιρό του Μακαρίου, όπως είπε, χαρακτηριστικά. Πρωί - πρωί μετέβη στο εκλογικό κέντρο γιατί, όπως ανέφερε, είχε δροσιά και πήγε περπατώντας. Σε κάθε εκλογή συνέχισε δίνει το παρών της και δήλωσε πως από αυτές τις εκλογές εύχεται να εκλεγούν οι καλύτεροι για μια Κύπρο ελεύθερη και για την επιστροφή των κατεχόμενων περιοχών  μας. Χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα, καλώντας όλους τους συμπολίτες της να προσέλθουν στην κάλπη εκτός από αυτούς που αδυνατούν για λόγους υγείας. 

Η Βασιλική Νεοφύτου, καθηγήτρια, ανέφερε πως μετέβη στην κάλπη γιατί εκτιμά πως υπάρχουν αξιόλογες υποψηφιότητες ανθρώπων που θέλουν να εργαστούν για αυτόν τον τόπο. “Πάντως  για τους ψηφοφόρους υπάρχουν πολλές επιλογές και είναι κατά την γνώμη μου κατακριτέα η αποχή από τις εκλογές”, κατέληξε.

Ο Nεόφυτος Νεοφύτου, πολιτικός μηχανικός, εξέφρασε την ελπίδα να αναδειχθούν στην νέα βουλή τίμια και εργατικά πρόσωπα, άτομα, που θα σκέφτονται την κοινωνία.

Ο Γιώργος Αγγελίδης, κάτοικος Πάφου, έστειλε το μήνυμα σε δηλώσεις του ότι θα πρέπει να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα και ευχήθηκε να γίνουν νέα έργα για την Πάφο. Ευχήθηκε επίσης όπως τη νέα Βουλή απαρτίζουν νέοι άνθρωποι.

Εξάλλου ο Μάριος Δημοσθένους δημόσιος υπάλληλος εκτίμησε, πως η ψήφος στις εκλογές είναι ο σημαντικότερος τρόπος συμμετοχής των πολιτών σε μια δημοκρατική κοινωνία και ένα δικαίωμα που θα πρέπει να αξιοποιείται στο μέγιστο. Στις δημοκρατικές κοινωνίες οι πολίτες αναδεικνύουν μέσα από εκλογές, στις οποίες μπορούν να επιλέγουν μεταξύ διαφορετικών υποψηφίων ή πολιτικών κομμάτων. Η ψήφος είναι η επίσημη έκφραση της στήριξης προς μια απόφαση , έναν υποψήφιο ή ένα κόμμα, κατέληξε.

Ο Ευάγγελος Πολυδώρου κάτοικος Πάφου, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους αλλά και να εκλεγούν οι καλύτεροι για το καλό του τόπου.

Επίσης ο Γιώργος Θεοδοσίου κάτοικος Πάφου κάλεσε τους Παφίτες να μεταβούν στην κάλπη, ειδάλλως πρόσθεσε δεν θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν κριτική, αφού δεν συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του τόπου.  Είπε τέλος πως σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες ανελλιπώς ψηφίζει.

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Ιωάννου από τον Στατό – Άγιο Φώτιο της επαρχίας Πάφου δήλωσε πως ψηφίζει φέτος για ένα καλύτερο αύριο. Ο καθένας, είπε, ψηφίζει κατά συνείδηση, ενώ ο Ανδρέας Σταυράκης κάτοικος Πάφου ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να ψηφίσουμε διότι είναι το δικαίωμα που μας δίνει η δημοκρατία.

 (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΓΚ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top