ΚΟΣΜΟΣ

Αβέβαιο το μέλλον μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες ατσαλιού στον κόσμο και 3.000 θέσεων εργασίας

Αβέβαιο το μέλλον μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες ατσαλιού στον κόσμο και 3.000 θέσεων εργασίας

Η εταιρεία Liberty Steel του Sanjeev Gupta, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες ατσαλιού στον κόσμο αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον, αφότου ανακοίνωσε τα σχέδια της να πουλήσεις τρία από τα εργοστάσιά της στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εταιρεία εργοδοτεί 3.000 εργαζόμενους στη χώρα και η μητρική της εταιρεία Gupta Family Group Alliance έχει 35.000 εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο, με εργασίες μετάλλων και ορυχεία σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Η  Gupta ο οποίος θεωρείτο κάποτε ως ο σωτήρας της βρετανικής βιομηχανίας ατσαλιού, παλεύει τώρα για την επιβίωσή του μετά την κατάρρευση του κύριου πιστωτή του Greensill Capital και καταγγελίες για απάτη.

Ο Ινδοβρετανός δισεκατομμυριούχος έχει επιμείνει ότι καμιά από τις 12 εγκαταστάσεις του στο ΗΒ δεν θα κλείσει. Ωστόσο, η απόφαση αυτή την εβδομάδα για πώληση τριών εργοστασίων στη βόρεια και κεντρική Αγγλία βυθίζει 1.500 δουλειές στην αβεβαιότητα και έρχεται αφότου τρία εργοστάσια εξαρτημάτων αυτοκινήτων της GFG στη Γαλλία ζήτησαν προστασία από τη χρεοκοπία τον περασμένο μήνα.
 
Ο Κλάιβ Τζόνσον ο οποίος εκπροσωπεί το συνδικάτο Community στο εργοστάσιο της Liberty στο Στόκμπριτζ, στη Βόρεια Αγγλία είπε ότι επιθυμεί η Liberty να είναι ένας «υπεύθυνος πωλητής» και να βρει έναν αγοραστή που δεν θα ξεφορτωθεί απλώς περιουσιακά στοιχεία. «Ανησυχούμε και δεν έχουμε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες. Είναι δύσκολο γιατί αυτοί (οι εργαζόμενοι) ρωτούν ερωτήσεις και δεν μπορώ να απαντήσω», δήλωσε στο πρακτορείο ο κ. Τζόνσον. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top