Το Sigma φαίνεται να παραβίασε τον νόμο με τα exit polls - Έρευνα από τις Αρχές και το Γραφείο του Εφόρου Εκλογών

Το Sigma φαίνεται να παραβίασε τον νόμο με τα exit polls - Έρευνα από τις Αρχές και το Γραφείο του Εφόρου Εκλογών

Η απάντηση του Γενικού Έφορου, Κώστα Κωνσταντίνου για την δημοσίευση των exit polls από κανάλι πριν ο ίδιος ανακοινώσει και επίσημα το κλείσιμο των καλπών. 

Σύγχυση επικράτησε με τα exit polls που έβγαλαν τα κανάλια στις 18:00 καθώς το Σίγμα φαίνεται να προέτρεξε να βγει πρώτο για μερικά λεπτά από τα υπόλοιπα κανάλια. Αυτό σύμφωνα με τον νόμο δεν επιτρέπεται καθώς είναι καθορισμένο εάν δεν υπάρχει ανακοίνωση από τον Γενικό Έφορο για το κλείσιμο των καλπών να μην προχωράει κανένα κανάλι με τη δημοσίευση των exit polls.

O Γενικός Έφορος Εκλογών απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο των δηλώσεων του για τη λήξη της ψηφοφορίας και των τελικών αποτελεσμάτων προσέλευσης ψηφοφόρων.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της δήλωσής του για τη λήξη της ψηφοφορίας και για το τελικό ποσοστό προσέλευσης ψηφοφόρων απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση των exit polls από κάποια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας πριν την ανακοίνωση του ιδίου για κλείσιμο των καλπών, ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανάφερε ότι «με βάση τη νομοθεσία δεν μπορούν να ανακοινωθούν τα exit polls, χωρίς να δοθεί η πληροφόρηση ότι έκλεισαν οι κάλπες από τον Γενικό Έφορο», και παρέπεμψε σχετικά στην εκλογική νομοθεσία. Σημείωσε ότι θα τύχει ενημέρωσης και, αναλόγως, τόσο το Γραφείο του Εφόρου Εκλογών όσο και οι αρμόδιες Αρχές, θα πράξουν.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει τέλος το ποσοστό προσέλευσης, που ήταν χαμηλότερο από προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, και κατά πόσο το θεωρεί απογοητευτικό, είπε:

«Εγώ θα έλεγα ότι είναι έκπληξη το γεγονός ότι είχαμε αυτό το μεγάλο ποσοστό. Βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας. Εάν με αυτά τα δεδομένα το ποσοστό προσέλευσης είναι μειωμένο κατά 3%, τουλάχιστον, προσωπικά, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Θα ήμουν πολύ πιο ευτυχής αν ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αλλά η προσέλευση, νομίζω, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών ήταν αρκετά ικανοποιητική».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Οι τέσσερις 17χρονοι που συνελήφθησαν την Κυριακή, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης θανάτου του 17χρονου στον προαύλιο χώρο της Τεχνικής Σχολής Πάφου, θα κατηγορηθούν γραπτώς για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και ακολούθως θα αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE