Βουλευτικές Εκλογές 2021: Οι νικητές και οι χαμένοι μετά τα τελικά αποτελέσματα - ΠΙΝΑΚΑΣ

Βουλευτικές Εκλογές 2021: Οι νικητές και οι χαμένοι μετά τα τελικά αποτελέσματα - ΠΙΝΑΚΑΣ

Πρωτιά στον Δημοκρατικό Συναγερμό έδωσαν οι Κύπριοι Πολίτες στις Βουλευτικές Εκλογές της Κυριακής (30/05), αφήνοντας δεύτερο με διαφορά το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο ΔΗΣΥ εξασφαλίζει 17 έδρες στην Βουλή και το ΑΚΕΛ 17, ενώ το ΔΗΚΟ παραμένει με τις 9 του έδρες.  Το ΕΛΑΜ και η ΕΔΕΚ εξασφάλισαν από  4 έδρες.

Η ΔΗΠΑ κέρδισε 4 έδρες, ενώ οι Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών εξασφάλισαν 4 έδρες.

Από τα τελικά αποτελέσματα προκύπτει πως ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 27.77%, κέρδισε την 1η θέση και το ΑΚΕΛ με 22.34 την Δεύτερη. Το ΔΗΚΟ εξασφάλισε ποσοστό της τάξεως του 11,29% και το ΕΛΑΜ 6,78%, ακολουθεί η ΕΔΕΚ με 6,72% και η ΔΗΠΑ με 6,10%.

Δείτε τον πίνακα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.