ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβερωφ Νεοφύτου: Ο απόλυτος κυρίαρχος των εκλογών- Τι θα κάνουν Άντρος και Νικόλας μετά το χθεσινό αποτέλεσμα;

Αβερωφ Νεοφύτου: Ο απόλυτος κυρίαρχος των εκλογών- Τι θα κάνουν Άντρος και Νικόλας μετά το χθεσινό αποτέλεσμα;

«Στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις» ήταν το σύνθημα του Δημοκρατικού Συναγερμού και εκ του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών φαίνεται ότι οι πολίτες είδαν, έκριναν και μέτρησαν υπέρ του κόμματος.

Η μεγάλη νίκη του ΔΗΣΥ ομολογουμένως οφείλεται στον ηγέτη του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου. Χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσει τα ποσοστά του το ΔΗΣΥ.  Σκάνδαλα τύπου Γιαννάκη και λάθος χειρισμοί από το Προεδρικό, προεξοφλούσαν ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Παρα τάυτα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έδωσε προσωπική μάχη για τη σωτηρία του κόμματος, και οδήγησε τον ΔΗΣΥ στην πρωτιά των Βουλευτικών εκλογών 2021 με το 27.77%.

Χρειαζόταν -επίσης- μεγάλη προσπάθεια με την τραγική απόδοση του Προεδρικού, να καταφέρει να χάσει ποσοστά το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Νικόλας και Άντρος οφείλουν να κάνουν σκληρή αυτοκριτική και ενδεχομένως να ανοίξουν το δρόμο της διαδοχής για το καλό των κομμάτων τους.

Ίσως δεν ήταν «τώρα η ώρα» για «δύναμη πολιτών και εγγύηση αλλαγής» όπως έλεγε από μεριάς του το ΑΚΕΛ στον προεκλογικό αγώνα για τις βουλευτικές εκλογές για να πείσει του ψηφοφόρους. Το ποσοστό 22.34% και οι πέντε μονάδες πίσω από τον ΔΗΣΥ ρίχνει το ΑΚΕΛ σε ενδεχόμενες εσωτερικές ανακατατάξεις. Το συνέδριο τέλη Ιουνίου θα ξεκαθαρίσει τα δεδομένα για το κόμμα της Αριστεράς.

«Διαφθορά ή κάθαρση» βροντοφώναζε το ΔΗΚΟ, βάζοντας μέχρι και τον «Μάκη» στον προεκλογικό αγώνα. Το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου συγκέντρωσε το χαμηλό 11.29% και το μέλλον του παραμένει άγνωστο. Αν και το ειδικό συνέδριο που συγκάλεσε εχθές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ,δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να καταλάβει ότι ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη.

Ένας ηγέτης πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, άλλωστε οι ίδιοι είναι που καλούσαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο λειτουργό να πάρει τις ευθύνες του σε κάθε περίσταση.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατάφερε να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματος του και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στο Προεδρικό αλλά και στους αντιπάλους του. Τελικά όντως «στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις», όπως το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top