Μακρόν και Μέρκελ ζητούν 'εξηγήσεις' για τις παρακολουθήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων από ΗΠΑ και Δανία

Μακρόν και Μέρκελ ζητούν 'εξηγήσεις' για τις παρακολουθήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων από ΗΠΑ και Δανία

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, κάλεσαν σήμερα τις ΗΠΑ και τη Δανία να δώσουν εξηγήσεις για τις καταγγελίες ότι παρακολουθούσαν πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ήταν και η Γερμανίδα καγκελάριος.

"Δεν είναι αποδεκτό, μεταξύ συμμάχων και, ακόμη περισσότερο, μεταξύ συμμάχων και Ευρωπαίων εταίρων", τόνισε ο Μακρόν μετά την ολοκλήρωση της γαλλογερμανικής συνόδου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αμέσως μετά, η Μέρκελ επιδοκίμασε τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου. Η Γαλλία και η Γερμανία ζητούν να ξεκαθαριστεί πλήρως το τι συνέβη, πρόσθεσε ο Μακρόν.

 

ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Τα τελευταία 3 χρόνια το κυπριακό νηολόγιο αυξήθηκε κατά περίπου 27%» - Μονάδα Ακτογραμμής εντός του 2027

ΠτΔ: «Τα τελευταία 3 χρόνια το κυπριακό νηολόγιο αυξήθηκε κατά περίπου 27%» - Μονάδα Ακτογραμμής εντός του 2027

Τα τελευταία τρία χρόνια, υλοποιώντας ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό, «έχουμε πετύχει να αυξήσουμε το κυπριακό νηολόγιο κατά περίπου 27%, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του, το Σάββατο, στο Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2026» που διοργάνωσαν στον Μόλο Λεμεσού ο Δήμος της πόλης και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, με κεντρικό μήνυμα "Ζήσε τη Θάλασσα - Γνώρισε τη Ναυτιλία". Ο Πρόεδρος επεσήμανε, παράλληλα, ότι έχουν αυξηθεί τα έσοδα του κράτους σε σχέση με την πλοιοδιαχείριση, περίπου 19%-20%.

BEST OF TOTHEMAONLINE