ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οικογένειες υποφέρουν με ξυλοδαρμούς και βιασμούς – Τρομάζει ο αριθμός καταγγελιών στο ΤΑΕ Λευκωσίας

Οικογένειες υποφέρουν με ξυλοδαρμούς και βιασμούς – Τρομάζει ο αριθμός καταγγελιών στο ΤΑΕ Λευκωσίας

Τρομάζουν τα στατιστικά στο Ειδικό Κλιμάκιο κατά της βίας του ΤΑΕ Λευκωσίας με τις καταγγελίες να ξεπερνούν κάθε φαντασία, ενώ ακόμη πιο τρομαχτικό είναι ότι αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μόνο τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, συνολικά από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι και σήμερα 1η Ιουνίου έχουν καταγγελθεί 549 περιστατικά βίας στην οικογένεια. Τα 100 από αυτά κρίνονται ως μικρότερης σοβαρότητας, τα 20 αφορούν σοβαρές υποθέσεις, τα 15 βιασμούς, ενώ υπάρχει και περίπτωση απόπειρας φόνου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα από τις 25 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν συλληφθεί τέσσερα πρόσωπα για βία στην οικογένεια με την μία υπόθεση να αφορά ξυλοδαρμό, βιασμό και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Λυπηρό είναι και το γεγονός ότι στις πλείστες υποθέσεις υπάρχουν ανήλικα παιδιά, τα οποία κακοποιούνται είτε σωματικά είτε ψυχολογικά, ενώ στο Κλιμάκιο έχουν να καταγράψουν τουλάχιστον 3-4 οπτικογραφημένες καταθέσεις ανήλικων παιδιών την ημέρα.

Σημαντική είναι η συμβολή της Αστυνομίας σε αυτές τις υποθέσεις που με άμεση παρέμβαση επιλύει τα σοβαρά προβλήματα της ενδοοικογενειακής βίας που πολλοί αρμόδιοι φορείς έπρεπε να παρεμβαίνουν και να επιλύουν πριν αυτά επιδεινωθούν. Τα μέλη του ΤΑΕ προβαίνουν στην άμεση διερεύνηση των υποθέσεων με συλλήψεις και καταχώρηση τους στο Δικαστήριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top