ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Λουκά Φουρλά στην ΕΕ για δημιουργία βάσης drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο

Καταγγελία Λουκά Φουρλά στην ΕΕ για δημιουργία βάσης drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο

Τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας για μετατροπή του παράνομου στρατιωτικού αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, σε βάση, στην οποία θα εγκατασταθούν τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), έθεσε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Στην παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Φουρλάς τονίζει, μεταξύ άλλων και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για την περιοχή από τα νέα δεδομένα που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Είχαμε προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Δεκέμβριο του 2019 για την άφιξη τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Λευκόνοικο. Κάτι τέτοιο δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τον σκοπό της χρήσης αυτού του είδους των στρατιωτικών αεροσκαφών στην κατεχόμενη Κύπρο».

Όπως υποδεικνύει, αυτή η εξέλιξη έχει να κάνει και με την ασφάλεια πτήσεων των Ευρωπαίων πολιτών αλλά επηρεάζει και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Ερντογάν θα έρθει στην κατεχόμενη Κύπρο και θα τελέσει τα εγκαίνια του παράνομου αεροδρομίου στις 20 Ιουλίου. Συμβολική και καθόλα προκλητική ημερομηνία, αφού 47 χρόνια πριν, οι Τούρκοι εισέβαλαν και κατέλαβαν το 37% της Κύπρου».

Ο κ.Φουρλάς θέτει το ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, ώστε να αποτρέψει τους παράνομους και επικίνδυνους σχεδιασμούς της Άγκυρας στην κατεχόμενη Κύπρο και πώς προτίθεται να αντιδράσει στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Ερντογάν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top