ΚΥΠΡΟΣ

Περδίος στην Telegraph: Η Κύπρος αξίζει να είναι στην πράσινη λίστα της Βρετανίας

Περδίος στην Telegraph: Η Κύπρος αξίζει να είναι στην πράσινη λίστα της Βρετανίας

«Η Κύπρος αξίζει απολύτως να είναι στην πράσινη λίστα», δήλωσε στην Daily Telegraph ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, που βρισκόταν χθες στο Λονδίνο, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη αναθεώρηση της πράσινης ταξιδιωτικής λίστας της βρετανικής κυβέρνησης.

«Έχουμε κάνει πολλή πρόοδο, ιδιαιτέρως τον τελευταίο μήνα», προσθέτει ο κ. Περδίος.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, ο Κύπριος Υφυπουργός Τουρισμού ελπίζει η Κύπρος να μπει στην πράσινη λίστα εντός του μήνα, είτε στις 7 Ιουνίου είτε στην επόμενη αναθεώρηση στις 28 του μήνα.

Η Telegraph σημειώνει ότι η αναλογία των κρουσμάτων ανά σύνολο πληθυσμού στην Κύπρο δεν απέχει πολύ από την αντίστοιχη αναλογία για την Πορτογαλία, που είναι ήδη στην πράσινη λίστα, αλλά και για την ίδια τη Βρετανία. Γίνεται επίσης αναφορά στην πρόοδο του κυπριακού εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο κ. Περδίος σημειώνει ότι η Κύπρος είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που είναι «τόσο ανοιχτή» στους επισκέπτες από τη Βρετανία, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» η κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς στις αφίξεις από τη Βρετανία όπως αυτές που εφαρμόζουν Γαλλία και Γερμανία.

Ο Υφυπουργός συμπληρώνει ότι τα μοριακά τεστ που απαιτείται να κάνουν οι Βρετανοί επισκέπτες είναι φθηνότερα στο νησί.

Όσον αφορά το τι θα συναντήσουν οι Βρετανοί επισκέπτες στην Κύπρο, ο κ. Περδίος λέει ότι η υποχρέωση για κάλυμμα προσώπου σε ανοιχτούς χώρους αναμένεται να αρθεί το προσεχές διάστημα και ότι τα νυχτερινά κλαμπ θα ανοίξουν στις 10 Ιουνίου, με την υποχρέωση των θαμώνων να εμφανίζουν αρνητικό τεστ PCR ή αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού επισημαίνει ότι παρά το άνοιγμα για τους τουρίστες τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο συνεχίζουν να μειώνονται. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με αυτό το δεδομένο ο κ. Περδίος αμφισβητεί την αργή προσέγγιση της ΕΕ στο άνοιγμα για τον τουρισμό.

Εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι η φετινή τουριστική περίοδος στην Κύπρο θα επεκταθεί, ενδεχομένως και έως το Δεκέμβριο.

Ο κ. Περδίος καταλήγει λέγοντας ότι αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, αφού και η Κύπρος θα έχει προστεθεί στη βρετανική πράσινη λίστα, όλοι οι Βρετανοί θα μπορούσαν να γίνονται δεκτοί στην Κύπρο χωρίς προηγούμενο αρνητικό διαγνωστικό τεστ. «Αν το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο τις επόμενες εβδομάδες, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να τοποθετηθεί στην πράσινη κατηγορία μας, που σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτικά για κανέναν τα τεστ», λέει ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Προσθέτει δε ότι οι Κύπριοι περιμένουν με προσμονή τους Βρετανούς που επιστρέφουν τακτικά στο νησί και με τους οποίους έχουν αναπτύξει φιλίες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top