Συνομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα έχουν σήμερα στις 10.15 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μετά τη συμφωνία για επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα, που επιτεύχθηκε μεταξύ των διαπραγματευτών των δυο πλευρών και την οποία ενέκριναν οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων.
Αναφερόμενος στην πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επεσήμανε χθες σε γραπτή του δήλωση πως σε αυτήν θα συμμετέχουν, επίσης, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Εργκιούν Ολγκούν.
Χθες τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας για εκ νέου άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων από τις 4 Ιουνίου με την προσκόμιση προς το παρόν για όσους θα διέρχονται από αυτά αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR 7 ημερών.
ΚΥΠΕ
Ειδήσεις σήμερα:
Προς ποινικοποίηση το bullying σε σχολεία, εργασία και στράτευμα – Οι ποινές
Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάφο - Σε κρίσιμη κατάσταση 57χρονος - Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία
Έβγαλε όπλο μετά από συμπλοκή σε νυκτερινό κέντρο στη Λευκωσία - Στις πέντε οι συλλήψεις
Απόπειρα φόνου στην Πάφο: Η κατάσταση της υγείας 31χρονου που δέχτηκε πυροβολισμούς
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις