Στις 8 αύριο το πρωί επαναλειτουργούν τα οδοφράγματα

Στις 8 αύριο το πρωί επαναλειτουργούν τα οδοφράγματα

Στις 8 αύριο το πρωί θα επαναρχίσουν οι διελεύσεις και στις 9 οδοφράγματα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις διελεύσεις δεν θα γίνονται αποδεκτά τα SMS με την αναγραφή των αποτελεσμάτων των rapid test ή PCR, αλλά έγγραφο που θα είναι σε γλώσσα ή γλώσσες που να είναι κατανοητές στην άλλη κοινότητα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιλαμβάνονται και τα αγγλικά, τουλάχιστον στο όνομα και τον αριθμό ταυτότητα ή διαβατηρίου.

Για το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναμένεται να υπάρξει η σχετική διευκρίνιση εντός της ημέρας.

Εμβόλια
Στο μεταξύ, αύριο το πρωί στις 8.30 θα παραδοθούν στην τ/κ κοινότητα 5000 AstraZeneca μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, σύμφωνα με δήλωση στο ΚΥΠΕ του Λεωνίδα Φυλακτού.

Ανέφερε επίσης ότι αναμένει από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας την ερχόμενη εβδομάδα επιβεβαίωση για την ποσότητα δόσεων εμβολίων που θα δοθεί στην τ/κ πλευρά την επόμενη φορά. Αναμένει ότι η ποσότητα θα είναι μεγαλύτερη αλλά δεν είναι σε θέση ακόμα να πει πότε ακριβώς θα δοθεί η επόμενη ποσότητα δόσεων στην τ/κ κοινότητα.

Ο κ. Φυλακτού ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η Τεχνική Επιτροπή κάθε 14 ημέρες θα ανταλλάσσει επιδημιολογικά δεδομένα και θα κάνει εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα συζητηθεί το τι θα γίνει με όσους έχουν πλήρως εμβολιασθεί, ο Λεωνίδας Φυλακτού υπενθύμισε ότι η ε/κ πλευρά είχε προτείνει όσοι είναι εμβολιασμένοι με αδειοδοτημένα εμβόλια, να μην χρειάζεται να προσκομίζουν αποδεικτικό εργαστηριακού ελέγχου στις διελεύσεις, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτό από την τ/κ πλευρά. Το ζήτημα είπε, θα συζητηθεί και πάλι στην Τεχνική Επιτροπή με την έγκριση και του κινέζικου Sinovac, από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Το «Κράτος Μαφία» και η ώρα των πολιτικών λογαριασμών

Η ανακοίνωση για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία» δεν άνοιξε απλώς μια νέα συζήτηση γύρω από τη διαφθορά και τη διαπλοκή στην Κύπρο. Άνοιξε ένα μέτωπο πολιτικής σύγκρουσης με βαθιές θεσμικές προεκτάσεις, φέρνοντας αντιμέτωπα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών, τη λογοδοσία και την εμπιστοσύνη των πολιτών, προς το κράτος δικαίου.