Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στον Τατάρ ο ΠτΔ

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στον Τατάρ ο ΠτΔ

Την ετοιμότητα του να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και να συζητήσουν θέματα Μέτρων Οικοδόμηση Εμπιστοσύνης για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, ικανοποίηση για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ στην οποία συμμετείχαν, επίσης, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, κ.κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και Εργκιούν Ολγκούν.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης, όπως αυτά λειτουργούσαν προ της πανδημίας του κορωνοϊού, και συνεχάρη τόσο τους δύο διαπραγματευτές όσο και τα μέλη της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την εργασία τους και την εποικοδομητική τους συνεισφορά που οδήγησαν στη συμφωνία. Επίσης, ευχαρίστησε την κα Σπέχαρ για τη συνδρομή της ιδίας και των ΗΕ.

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί οποτεδήποτε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για να συζητήσουν τόσο τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχει προτείνει και αφορούν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, το αεροδρόμιο της Τύμπου και το λιμάνι της Αμμοχώστου όσο και το κυπριακό πρόβλημα γενικότερα και την επίλυση του μέσω διαπραγματεύσεων.

Από πλευράς του ο κ. Τατάρ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης, ενώ η κα Σπέχαρ ευχαρίστησε τους δύο ηγέτες, τους διαπραγματευτές και τα μέλη της τεχνικής επιτροπής για τη συνεργασία που είχαν με το θετικό αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξαν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE