ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιορισμένη μέχρι το μεσημέρι η κίνηση από το οδόφραγμα της Δερύνειας

Περιορισμένη μέχρι το μεσημέρι η κίνηση από το οδόφραγμα της Δερύνειας

Περιορισμένη ήταν μέχρι το μεσημέρι η κίνηση στο οδόφραγμα της Δερύνειας, το οποίο άνοιξε στις 6 σήμερα το πρωί, αφού μέχρι τις 11 είχαν περάσει στα κατεχόμενα 50 Ελληνοκύπριοι, ενώ στις ελεύθερες περιοχές ήρθαν περίπου 15 Τουρκοκύπριοι.


Οι επί καθήκοντι αστυνομικοί που βρίσκονται στο οδόφραγμα ελέγχουν τα PCR και τα Rapid Test, τα οποία πρέπει να έγιναν εντός 7 ημερών και πρέπει να παρουσιάζονται κατά τη διέλευση.
 
Ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «προς το παρόν είναι χαμηλή η προσέλευση του κόσμου από το οδόφραγμα της Λεωφόρου Αμμοχώστου στη Δερύνεια. Συνολικά μέχρι τις 11 το πρωί γύρω στα 50 άτομα Ελληνοκύπριοι και ξένοι τουρίστες πέρασαν στις κατεχόμενες περιοχές, ενώ μόλις 15 Τουρκοκύπριοι ήρθαν στις ελεύθερες περιοχές".

Πρόσθεσε ότι «χθες το εργατικό προσωπικό του Δήμου Δερύνειας μετέβη στην περιοχή του οδοφράγματος και καθάρισε την περιοχή, ενώ κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που ακολούθησε διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν αρκετοί Ελληνοκύπριοι και τουρίστες που ζητούσαν να ενημερωθούν για το άνοιγμα του οδοφράγματος. Από τη δική μας πλευρά το οδόφραγμα άνοιξε σήμερα στις 6 το πρωί, ωστόσο υπήρχε καθυστέρηση από την τουρκοκυπριακή πλευρά, αφού άνοιξε γύρω στις 8, με αποτέλεσμα αρκετοί Τουρκοκύπριοι που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές να μεταβούν στο οδόφραγμα των Στροβιλιών για να περάσουν».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καραγιάννης είπε πως «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οποιαδήποτε παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι στο οδόφραγμα της Δερύνειας, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στα κατεχόμενα, ατόμων που είναι εμβολιασμένα χωρίς την παρουσίαση PCR ή Rapid τεστ. Αυτή είναι μια μικρή ταλαιπωρία που πρέπει όλοι να υποστούν, ωστόσο αυτό λένε οι κανονισμοί, οι οποίοι πρέπει να γίνουν σεβαστοί από όλους σε περίπτωση που θέλουν να περάσουν στα κατεχόμενα ή να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές».
 
Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος απάντησε πως «η Αστυνομία επιδεικνύει επαγγελματισμό και πρέπει να σημειώσουμε ότι από την ημέρα που άνοιξε το οδόφραγμα της Δερύνειας, αυτό λειτουργεί πολύ καλά, αφού υπάρχει ένα μοντέρνο σύστημα. Είμαι βέβαιος ότι τόσο η Αστυνομία όσο και οι υπόλοιποι κρατικοί φορείς θα συνεχίσουν να επιτελούν αυτό το εξαιρετικό έργο και θα διευκολύνουν τον κόσμο στις διακινήσεις του».  

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη εκτίμηση ότι αναμένεται πως το Σαββατοκύριακο θα είναι αυξημένος ο αριθμός των ατόμων που θα περάσουν από το οδόφραγμα της Δερύνειας είτε για να περάσουν στις κατεχόμενες είτε για να έρθουν από τις κατεχόμενες περιοχές.
 
Εξάλλου πηγές από τις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι σήμερα δεν υπάρχει αυξημένη κίνηση στα οδοφράγματα Στροβιλιών και Περγάμους  που βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία των Βάσεων.
 
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης πως όσοι μεταβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές από τα δύο συγκεκριμένα οδοφράγματα, δεν ελέγχονται από τα άτομα που βρίσκονται στα τελωνεία των Βρετανικών Βάσεων.
 
Σημειώνεται πως τα οδοφράγματα Στροβιλιών και Περγάμους δεν είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού επιτρεπόταν η διέλευση σε άτομα που εργάζονταν στις ελεύθερες περιοχές, σε φοιτητές και σε άτομα που είχαν προβλήματα υγείας.
 
Σύμφωνα με τις πηγές των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας αναμένεται ότι το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει αύξηση στη διακίνηση ατόμων που θέλουν να περάσουν στα κατεχόμενα και να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top