Στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης ΕΕ η Έμιλυ Γιολίτη

Στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης ΕΕ η Έμιλυ Γιολίτη

Στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, του τελευταίου επί Πορτογαλικής προεδρίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 7-8 Ιουνίου 2020 θα συμμετάσχει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις επί της νέας στρατηγικής που ετοιμάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τη λειτουργία του χώρου Σένγκεν, ώστε να διασφαλιστεί η συνοχή και η ανθεκτικότητα του ενιαίου χώρου ελεύθερης διακίνησης.

Θα συζητήσουν επίσης για την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο την εξεύρεση τρόπων για μέγιστη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της επιβολής του νόμου και την εξεύρεση της απαιτούμενης ισορροπίας στα θέματα προστασίας των ατομικών ελευθεριών. Πέραν των πιο πάνω, κατά τη διάρκεια της συνόδου οι Υπουργοί θα εξετάσουν ορισμένες πτυχές σχετικά με την πρόταση κανονισμού για διεκδικήσιμες και δίκαιες αγορές στον ψηφιακό τομέα και ειδικότερα τις διατάξεις που αφορούν την αφαίρεση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης επιστρέφει από το Λουξεμβούργο την Τετάρτη 9 Ιουνίου, καταλήγει η ανακοίνωση.


ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Πυρετός διπλωματικών επαφών ενόψει της καθόδου Ολγίν - Αύριο το νέο τετ α τετ Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Πυρετός διπλωματικών επαφών ενόψει της καθόδου Ολγίν - Αύριο το νέο τετ α τετ Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν

Σε τροχιά εντατικών διπλωματικών διεργασιών εισέρχεται το Κυπριακό, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις επαφές που πραγματοποιούνται ενόψει της κρίσιμης καθόδου στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE