Θρίλερ αποδεικνύεται η αναμέτρηση Πέδρο Καστίγιο και Κέικο Φουχιμόρι στις προεδρικές στο Περού

Θρίλερ αποδεικνύεται η αναμέτρηση Πέδρο Καστίγιο και Κέικο Φουχιμόρι στις προεδρικές στο Περού

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 19:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Κύπρου) στο Περού, όπου δημοσκόπηση εξόδου φέρει τους αντιπάλους στον δεύτερο γύρο των προεδρικών, τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Πέδρο Καστίγιο και την επικεφαλής της λαϊκιστικής δεξιάς Κέικο Φουχιμόρι, να απέχουν ελάχιστα στο νήμα.

Σύμφωνα με το έξιτ πολ αυτό, του ινστιτούτου Ipsos, η κόρη του εγκάθειρκτου σήμερα πρώην προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι (1990-2000) συγκεντρώνει το 50,3% των ψήφων, ενώ ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής το 49,7%. Η ψηφοφορία ήταν υποχρεωτική για τους περίπου 25 εκατ. ψηφοφόρους στο Περού. Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν περί τις 23:30 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Κύπρου).

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αλλάζει για τους ΣΥΟΠ μετά το Υπουργικό - Η τοποθέτηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Τι αλλάζει για τους ΣΥΟΠ μετά το Υπουργικό - Η τοποθέτηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Στις σημαντικές αποφάσεις που αναμένεται να λάβει σήμερα, 18 Φεβρουαρίου 2026, το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE